Sağanak ve dolu SDÜ Tıp Fakültesi'nde zarara yol açtı

Güncelleme Tarihi:

Sağanak ve dolu SDÜ Tıp Fakültesinde zarara yol açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 15:31

Isparta'da dün akşam etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle su baskını yaşanan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bazı bölümlerinde hasar meydana geldiği bildirildi.

SDÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün etkili olan sağanak ve dolunun ardından poliklinik binasının bodrum katı, onkoloji merkezinin bodrum katı ile ana hastanenin trafosunun bulunduğu merkezi su bastığını anlattı. Hemen elektrik sistemini kapatarak jeneratör sistemini devreye soktuklarını vurgulayan Sezer, “Bunlar öyle söylendiği kadar basit olaylar değil, son derece ciddi ve tehlikeli durumlar. Çünkü ana binanın trafosunda en ufak bir arızalanma, patlama, yangın olduğu zaman hastanede yatmakta olan yüzlerce hastanın hayatı tehlikeye girebilecekti” dedi.

Valilik, belediye, İl Özel İdaresi, İl Afet Yönetimi ve hastane çalışanlarının sabaha kadar çalışarak merkezi trafo sistemindeki suyu boşalttığını belirten Sezer, yapılan testlerin ardından merkezi trafoyu devreye soktuklarını ve elektrik sisteminin çalışmaya başladığını bildirdi.

Polikliniklerdeki trafolarda meydana gelen patlama nedeniyle buradaki temizleme çalışmalarını tamamlanamadığını vurgulayan Sezer, ana binadan polikliniklere kablolar ile elektrik ulaştırıldığını ve bu sayede poliklinik hizmetini de vermeye başladıklarını belirtti.

“Kanser hastalarına hizmet verilemiyor”

Prof. Dr. Tuğrul Sezer, Onkoloji Merkezi'ni devreye sokamadıkları için kanser hastalarına hizmet veremediklerine de değindi. Sezer, “Kanser hastalarımızın tedavisini ne acı ki bir kaç günlüğüne de olsa ertelemek zorunda kaldık” dedi.

Poliklinik arşivinde ve onkoloji merkezinin bodrum katında çok ciddi hasar oluştuğunu ifade eden Sezer, şunları söyledi:

“Poliklinik binamızın bodrumunda tıbbi cihazlarımız vardı. Spor hekimliğinin bütün cihazları kullanılamaz durumda. Yeni bir fizik tedavi salonu yapmıştık onunla ilgili aldığımız bütün cihazlar aynı şekilde çalışamaz durumda. Kırtasiye ve temizlik deposundaki bütün malzemeler, çocuk kliniğine aldığımız yeni cihazların tamamı artık kullanılamaz durumda. Toplam hasar tespiti henüz tamamlanmadı ama bir kaç milyon liralık hasar var. Böylesine önemli bir bölge hastanesinde sürüdürülebilirlik açısından arkadaşlarımız, bu olay yaşanmadan önce trafoların elektrik santrallerinin binaların bodrum katında olmasının hayati tehlike oluşturduğunu, bunun sürdürülemez olduğunu raporlamışlardı. Bu nedenle biz hastanenin ihtiyaçları konusunda enerji ihtiyacının karşılanması için daha yüksekte ayrı bir merkeze taşınması için proje oluşturduk. Projemiz 2013 yılı bütçesine konuldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!