‘Safari’ye PKK baskını

Güncelleme Tarihi:

‘Safari’ye PKK baskını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kemer'deki Beydağları'na safari yapmaya çıkan turist grubunun yolu, PKK'lı teröristler tarafından kesildi. Turistleri araçlarından indiren teröristler, daha sonra ciplerden 8'ini yakıp birini şarampole yuvarladılar, ikisiyle de kaçtılar.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nden safari turu için kiraladıkları 11 ciple Beydağları'na çıkan turist grubunun yolunu kesen PKK'lılar, araçların 8'ini yakıp 1'ini şarampole devirdikten sonra 2 cipe binerek kaçtılar.

Kemer'deki çeşitli otellerde kalan 40 kişilik İtalyan ve Belçikalı turist grubu, dün sabah saat 09.30 sıralarında Maxvell Tour'dan 11 cip kiralayarak safari için yola çıktı. Beydağları'nda Kuzdere, Ovacık, Altınyaka, Kumluca rotasını izlemeyi planlayan kafile, Kemer'den 10 kilometre uzaklıkta Kuzdere köyü'ne bağlı Somaksenkri mevkiindeki Çınarlıdere'ye geldiğinde, ağaçların arasından yolu çıkan Kalaşnikof silahlı ve elleri telsizli 12 terörist tarafından durduruldu. Teröristler, araçlardan indirdikleri turistleri, yaya olarak geri döndürdükten sonra, ciplerden birinin yakıt deposundaki benzini hortumla boşalttılar. Bu cipi, şarampole deviren teröristler, benzini 8 cipin üzerine dökerek ateşe verdi, daha sonra diğer 2 cipe binerek olay yerinden uzaklaştı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Olayın duyulmasından sonra hemen bölgeye hareket eden güvenlik güçleri, operasyon başlattı. Tüm yollar kesilerek, bölgeye giriş çıkışa uzun süre izin verilmedi. Antalya Emniyet Müdürü Natık Canca ve Jandarma Alay Komutanı Albay İzzet Yiğitoğlu'nun yönettiği operasyona, Sikorsky helikopterleri de havadan destek verdi.

Korku ve panik içindeki turistleri karşılayan Kemer Kaykamı İsmail Aka, onlara öğle yemeği verdi.

TELSİZLERİ VAR

Safariye çıkan turistlere hizmet için kafilede bulunan oto tamircisi Ramazan Bulut, teröristlerin 12 kişi olduklarını belirterek şunları söyledi: ‘‘Ellerinde silahlar ve telsizler vardı. Hepsi kamuflaj elbise giymişlerdi, sakallıydılar ve uzun örülmüş saçları vardı. Türkçe konuşup grubun içinde İngiliz olup olmadığını sordular. Ben, turistlerin İtalyan ve Belçikalı olduklarını söyledim. Bunun üzerine araçlardan inip yürüyerek geriye dönmemizi istediler. Biz giderken de ciplerin üzerine benzin döküp yaktılar. İki cipe de kendileri binip ters yöne doğru gözden kayboldular.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!