Sadece tweet soruldu

Güncelleme Tarihi:

Sadece tweet soruldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 21:00

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hürriyet Gazetesi muhabiri Dinçer Gökçe, adli kontrol kararıyla dün sabah serbest bırakıldı. Gökçe ifadesinde, “15 Temmuz’da gazete çalışıyordum. Hürriyet Gazetesi’nin içinde bulunduğu bina darbeci askerler tarafından basıldı. Bizzat bu olaya tanık oldum. Bir anlamda darbe fiilinin bire bir mağdurlarındanım” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi’nin avukatı Eren Şener ise Gökçe’nin ifadesinin Emniyet’teki 3’üncü gününde alındığını belirterek, “Özgeçmiş ve genel bilgiler dışında sadece tek bir tweet’i hakkında soru soruldu” dedi. Gökçe’nin savcılıkta savunması alınmadan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini söyleyen Şener özetle şöyle dedi:

“Dosyada Gökçe’nin yapmış olduğu herhangi bir haber içeriğinin araştırılmadığı, sadece Twitter hesabından paylaştığı tweet’ler nedeniyle suçlandığı bilgisi kendisine verilmiştir. Gökçe, 7 yılı aşkın süredir Hürriyet ekonomi muhabiridir. Twitter’da ağırlıklı olarak kendisinin hazırladığı, Hürriyet’te yayınlanan haberleri paylaşmış, başka hiçbir kurum veya kuruluşun vermiş olduğu, kaynağı şüpheli hususlarda bilgi paylaşımı yapmamıştır.

Haberin Devamı

Savcılıkça ‘Terör örgütünün medya ayağı’ olma şüphesi uyandırdığı iddia edilen 17-25 Aralık operasyonları ve Rıza Zarrab ile ilgili çok az paylaşımda da kişisel yorumda bulunmadığı, bu paylaşımların Hürriyet Gazetesi’nin haberlerine ilişkin olduğu, en önemlisi bu olayların gerçekleşmesinin akabindeki 1-2 ayda yapıldığı, FETÖ’nün ülkeyi yıkmaya yönelik bir oluşum olduğu hususunda konsensusun oluşmaya başladığı 2015’ten itibaren bu yönde hiçbir iddia ve bilgi paylaşmadığını ortaya koymuştur.

Sorgu sırasında da tespit edildiği üzere kendisine atfedilebilecek, ‘darbe kalkışmasını’ önceden bildiği yönünde en ufak şüphe uyandıracak bir paylaşımının da olmadığı ortaya koyulmuştur.” 

Sadece tweet soruldu

BİLSEM SELAM VERMEZDİM

SORUŞTURMADA gözaltına alınan gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen, şarkıcı ve eski Meydan gazetesi yazarı Atilla Taş ile Türk Solu gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı. Taş ifadesinde “Böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim. CHP’nin parti meclis üyesiyim” derken, Murat Aksoy da “Değişik dergi ve gazetelerde dünya görüşlerimi esas alarak yazılar yazdım. Bunları Twitter’dan paylaştım. Bu yazıların suç unsuru teşkil ettiğini düşünmüyorum. Erzincan Küçükotlukbeyli Köy Derneği ve CHP üyesiyim. Salıverilmemi istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!