Saddam'ın zehiriyle genç kalan ünlüler

Güncelleme Tarihi:

Saddamın zehiriyle genç kalan ünlüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Botox, Saddam Hüseyin'in kimyasal silahlarında da kullanıldığı bilinen bir zehir. Ancak dünyanın en ünlü isimleri bu zehri kendilerine enjekte ettirmek için üstüne para veriyor. Güzellik ve genç gözükmek uğruna zehir alan ünlüler arasında Uma Thurman, Tom Cruise ve Madonna da bulunuyor.

1970'li yıllarda tiklerin ve şaşılığın tedavisi için geliştirilen bir zehirin, daha sonra terlemeyi önlediği ve migrene iyi geldiği ortaya çıktı. Ancak Botulium Toxin A isimli zehirin en önemli yan etkisi daha sonra anlaşıldı. Yüze enjekte edilen zehir, mimikler sonucu oluşan kırışıklıkları yok ediyordu. Şimdi dünyanın dört bir yanında Madonna'dan Uma Thurman'a kadar pekçok insan bu zehiri enjekte ettirerek genç görüntülerini koruyor.

Clostridium botulinum bakterisinden elde edilen Botulium Toxin A, dünyanın pekçok yerinde estetik uzmanları tarafından uygulanıyor. Trendleri yakından takip eden kişiler en iyi Botox-doktorlarının isimlerini de birbirlerine fısıldamayı ihmal etmiyorlar. Botox deyince hemen Fransız estetik cerrahı Jean-Louis Sebagh'ın adı öne çıkıyor. Sebagh, hafta başı Londra'da haftasonuna doğru ise Paris'te müşterilerine hizmet veriyor.

Bekleme salonu ünlüler geçidini andırıyor. New York'lu evkadınları, Münihli bankacılar, Fransız gazeteciler, düzenli olark Sebagh'ı ziyaret ediyorlar. Botox uygulaması 500 ile 1000 marka mal oluyor ve altı ayda bir yenilenmesi gerekiyor. ‘Umma Thurman arkadaşımdır’ diyen güzellik gurusu, ‘Şu renkli dergilerde gördüğünüz ünlülerin yüzde 60’ı bana geliyor' diyor.

Müşterilerinin yüzde 10'nu erkeklerin oluşturduğunu belirten Sebagh, bunların ya eşleri tarafından sürüklenen erkekler ya da eşcinseller olduğunu söylüyor.

Ancak Botox'un bir zehir olduğu ve doğru kullanılmadığı durumlarda istenmeyen sonuçlara yol açabileceği uyarısı yapılıyor. Hatta Saddam Hüseyin'in kimyasal silah yapımında bu bakteriden yararlandığı biliniyor. Yanlış uygulamada gözlerde çapaklanma, düşük göz kapakları gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Ancak Sebagh, dozajın çok önemli olduğunu, dozaj 100 misline katlandığında ölümcül bir tehlike oluşabileceğini söylüyor. Ve: ‘Günde 15 Aspirin de zehirlidir’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!