Saddam'ın yüzbaşısını dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Saddamın yüzbaşısını dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 14:09

İZMİR'de, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in, Cumhuriyet muhafızlarında görevli yüzbaşı Nasır Sarah'ın, yasadışı yollardan yurtdışına çıkması için 5 bin dolarını alıp dolandırdığı ileri sürülen Somali uyruklu Sadık Abdullah, polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran Nasır Sarah, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in kurduğu Cumhuriyet muhafızlarında yüzbaşı olarak görev yaptığını, ABD'de tarafından ülkelerinin işgal edilip liderlerinin idam edilmesinin ardından çok baskı gördüğünü anlattı. Sarah, ülkesinde, kendisiyle birlikte ailesinin sürekli ölüm tehditleri almasının ardından Suriye'ye kaçtığını, burada tanıştığı bir kişinin, Avrupa ülkelerine götürmek üzere kendisinden 3 bin dolar para aldığını ve onun yardımıyla Türkiye'ye illegal yollardan girdiğini dile getirdi. Yüzbaşı Sarah, Suriyeli'nin yönlendirdiği Türkiye'deki Somali uyruklu Sadık Abdullah'ın da, kendisini ve ailesini yurtdışına çıkarmak için 5 bin dolar para istediğini, ücreti ödediğini, ancak bir süre sonra kandırıldığını anladığını söyledi.

Haberin Devamı

BULUŞMA YERİNDE YAKALANDI

Şikayet üzerine harekete geçen polis, Sarah'ın tekrar buluşmak için randevu verdiği Somali uyruklu 31 yaşındaki Sadık Abdullah'ı Konak İlçesi'ne bağlı Basmane semtinde yakaladı. Gözaltına alınan Sadık Abdullah'ın da yasadışı yollardan Türkiye'de bulunduğu belirlendi. İşlemleri tamamlanan Abdullah İzmir Adliyesi'ne sevkedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!