Saddam’ın idamını kim nasıl verdi?

Güncelleme Tarihi:

Saddam’ın idamını kim nasıl verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2007 16:52

İşte 31 Aralık Pazar tarihli (benim gördüğüm) gazetelerin manşetinden veya sürmanşetinden Saddam Hüseyin’in idam haberi. Yorumsuz.

(Gazeteler alfabetik sıradadır.)

*

Akşam: Vahşi batı infazı - Ve Saddam’ı astılar. Irak’ı 24 yıl demir yumrukla yöneten zalim diktatörün infazı da zalimce oldu. Amerika gölgesindeki idam şovunun görüntüleri bu çağa yakışmadı.

Birgün : İpi çekilen Irak oldu - Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin, ABD tarafından kurulan, meşruiyeti tartışmalı bir mahkemede idama mahkum edilip apar topar dün sabaha karşı idam edildi. Saddam Hüseyin’in idamının Ortadoğu’daki kaosu daha da artınacağı ve Irak’ın bölünmesine yol açacağına dikkat çekiliyor.

Bizim Gazete : Saddam Hüseyin asılarak idam edildi

Bugün : Tavana astılar - Saddam Hüseyin dün sabah sorgu odasının tavanında alelacele idam edildi. Şiilerin intikamı olarak nitelenen infazın, Arife günü yapılması tepki topladı.

Cumhuriyet : Saddam’a hızlı infaz - Devrik liderin infazı, zamanlama ve hukuki boşluklar nedeniyle tartışma yarattı.

Evrensel : ABD’den bayram provokasyonu - Bağdat’ta dün idam edilen Saddam Iraklılar’a ‘Birlik içinde olun’ çağrısı yaptı. Yargılama adil olmadı. Hukuk hiçe sayıldı.

Gözcü : Saddam Bayramı göremedi - Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin hakkında verilen idam kararı alelacele infaz edildi. Saddam’ın idamı Batı basınında ‘Onu Amerika yarattı, Amerika yok etti’ diye yorumlandı.

Hürriyet : Son kare - Saddam dün sabaha karşı kendisinin eski işkence ve infaz merkezi olan askeri hapishanede asıldı.

Milli Gazete : Bush ve Olmert idam edilmeli - Saddam idam edildi. Onu idama götüren işlerin tamamı ABD ve İsrail patentli.

Milliyet : Dünyayı bölen infaz - Saddam’ın dün sabah gerçekleşen idamına çok farklı tepkiler var. Kimi sevinirken, kimi ‘barbarlık’ diyor. Yanıtsız kalan soru ise şu: Bundan sonra ne olacak?

Ortadoğu : Adaletsiz infaz - İşgalci ABD’nin atadığı Kürt yargıç, Saddam’ı savunmasını yaptırmadan yargıladı. Washington son talimatını verdi. Ve kukla Talabani yönetimi Saddam’ın idam emrini bayram sabahı yerine getirdi. Ceset bilinmeyen bir yere götürüldü. (+ Cesurca öldü.)

Posta : İdamla gelen korku - Amerika, Saddam’ın Kurban Bayramı’nı görmesine bile izin vermedi. 35 yıllık iktidarı boyunca ülkesini korku salarak yöneten ve sayısız kişinin ölümünden sorumlu tutulan Saddam, dün sabah 04.55’te idam edildi. İdama Avrupa Birliği ‘Barbarlık’ dedi, bazı ülkeler sevindi. Şimdi herkes aynı şeyden endişe ediyor: Irak’ta şiddet daha da büyüyecek.

Radikal : Bir diktatörün sonu - 35 yıllık iktidarında Irak’ta korku imparatorluğu kuran Saddam, uluslar arası toplumun tepkisine rağmen alelacele idam edildi. Ortak endişe: Karışıkyık artacak, şiddet sarmalı daha da büyüyecek

Sabah : Ezanda idam - Saddam Hüseyin bayram arifesinde Bağdat’ta sabah ezanı okurunken idam edildi. Başının örtülmesini istemedi. Son söze ‘Filistin Araptır’ oldu.

Star : Siyaseti celladı oldu - Saddam 24 yıllık Sünni azınlık diktatörlüğünü böl ve yönet politikasıyla sürdürmüş, çok kan dökmüştü… ABD idamın infazını Şiiler’e yaptırarak İran’a açık bir mesaj verdi: Herkes sana saldıracak, bana boyun eğ…

Şok : Saddam tüm sırlarını avukatına mı verdi? Onu neden alelacele astılar? Avukatı sırlarını bir gün açıklar mı?

Takvim : Bush’u kim assın - Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin, 148 Şii’yi öldürttüğü içih idam edildi. Bush’un işgal ettiği Irak’ta 3 yılda 650 bin sivil öldü.

Tercüman : İslam dünyasına gözdağı - Dünyayı kendine göre şekillendiren ABD, Ortadoğu haritası için Kadir Gecesi bombaladığı Irak’ta bu kez devrik Irak lideri Saddam’ı arefe sabahı astı. (İkinci başlık: Bu da bizim utancımız - ABD, Duceyl katliamcısı deyip Saddam’ı astı. Biz 30 bin kişinin katilini İmralı’da besliyoruz.)

Vakit : Tam Şeytan işi

Vatan : Bu da zalimlik değil mi - Adil yargılanmadı, kameralar önünde apar topar asıldı

Yeni Çağ : İşte Amerika bu - Müslüman’ı Müslüman’a Kurban’da boğazlattı

Yeni Şafak : Bush’un bayram mesajı - ABD, Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'i bütün dinlerde af ve barış günü olan bayramda asarak İslam dünyası hakkındaki gerçek niyetini gösterdi. Sırları ile giden Saddam'ın İran-Irak savaşı, Kuveyt işgali ve Enfal'de Batı ile yaptığı suç ortaklığı karartıldı

Zaman : Bayram sabahı idam - Irak’ı 34 yıl baskıyla yöneten Saddam Hüseyin, ülkesi Kurban Bayramı’nı kutlarken idam edildi. Şiiler ve Kuzey Iraklı Kürtler infazı sevinçle karşılarken, bazı sünni gruplar intikam yemini etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!