Sabırlı biri değilseniz özel çocuklardan uzak durun

Güncelleme Tarihi:

Sabırlı biri değilseniz özel çocuklardan uzak durun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 10:17

Dün Konya’da yaşanan dayak skandalının tek bir açıklaması var; herkes özel eğitimci olamaz. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde yaşanan bu olayı çok üzülerek izledim.

Haberin Devamı

Sorun neydi, dayak yiyen bu genç ne yapmıştı da yanıt tekme tokat dayak olmuştu bilemiyorum. Olumsuz davranışların olumluya dönmesi için pek çok özel eğitim yöntemi varken, dayağın tercih edilmesi, gencin öğretmenleri, ailesi ve doktorlarıyla yeterli iletişimin kurulmadığının bir göstergesi.

1- Sabırlı biri değilseniz özel eğitimci olmayın. Kendinize başka bir iş bulun. Bugüne değin alan dışından herkese özel eğitimde çalışma izni verildi. Bu tıp okumadan cerrah olmaya benzer. İşin uzmanı kimselerden emanet alamayan çocuklar ve aileleri işte bu tür olaylarla sık karşılaşıyor. Çünkü kısa süreli, ezbere dayalı formasyon eğitimleri, özel eğitim anlayışı kazandırma konusunda yetersiz kalıyor.
2- Özel eğitim rant kapısı değildir. Para kazanmak istiyorsanız gidin başka bir iş kurun. Yine benzer bir bakış açısıyla hemen hemen herkese özel eğitim ve rehailitasyon merkezleri açma imkanı verildi. Son uygulamalarla sıkı bir denetim gelse dahi, herkes işin maddi yolsuzluk boyutunu konuştu. Oysa kaybolan çocukların nitelikli eğitim hakkıydı.

Haberin Devamı

Sabırlı biri değilseniz özel çocuklardan uzak durun

Engelliler için sadece para yardımı yapmak, maddi imkanlarla olanak sağlamanın ne denli cılız kaldığını lütfen görün. Bu ülkeye iyi yetişmiş, çok sayıda özel eğitimci lazım. yılda 370 tane özel eğitimci atayarak da olmayacağı besbelli. Profesyoneller bu işi devralmazsa bu tür korkunç şeylerle daha çok karşılaşırız.

Görüntüde yer alan şiddet uygulayan kişi ceza alabilir belki ama bu ülkemizdeki özel eğitim anlayışına yeni bir boyut kazandırır mı? İşte asıl soru bu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!