Sabıka kaydı çıkarmak isteyince yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sabıka kaydı çıkarmak isteyince yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 14:18

Çalıştığı firma kapanınca iş başvurusu için sabıka kaydı çıkarmak isteyen kişi, adına kurulan şirketle piyasaya 150 bin TYL'nin üzerinde karşılıksız çek vermekten arandığını öğrendi.

İstanbul'da Veledikarabaş Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Acıyan (37), çalıştığı şirketin kapanmasıyla iş başvurusunda bulunduğu temizlik firmasınca istenen sabıka kaydı çıkarmak için gittiği adliyede, piyasaya çeşitli miktarlarda çok sayıda karşılıksız çek verdiği gerekçesiyle hakkında ”dolandırıcılık” suçlamasıyla dava açıldığını öğrendi.

Adana, Diyarbakır, Konya, Manisa, İzmir ve İstanbul'da adına piyasaya karşılıksız çekler verildiğini araştırmaları sonucu belirleyen Acıyan, hapse girme korkusuyla yaşamaya başladı.

Benzer suçlarla 2. ve 7. asliye ceza mahkemelerinde açılan davalara katılmak üzere Adana'ya gelen Acıyan, arandığı illerin cumhuriyet savcılıklarına da olaylarla ilgisinin bulunmadığına ilişkin dilekçeler verdiğini söyledi.

Acıyan, adliye çıkışında, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davayı kazandığını belirterek, şunları söyledi:

“Daha önce çalıştığım temizlik şirketi yetkililerine güvenerek verdiğim nüfus cüzdanının başka amaçla kullanılacağı hiç aklıma gelmezdi. Üzerinde adım yazılı, 150 bin YTL'nin üzerinde 38 çekin piyasada bulunduğunu belirledim. Bu kişilerin hala karşılıksız çek vermeye devam ettiklerini sanıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım? Yeni bulduğum işimi kaybetme ve cezaevine girme endişesi taşıyorum.”

Acıyan, adına çek veren kişilerin bir an önce yakalanarak cezalarını çekmelerini istediğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!