Sabancı-Harvard Yaz Okulu açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sabancı-Harvard Yaz Okulu açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:00

Sabancı Üniversitesi ile Harvard Üniversitesi’nin işbirliği ile oluşturulacak Sabancı-Harvard Yaz Okulu, 2009’da öğretime açılacak.

İki üniversite arasında eşit akademik ortaklık temeline oturacak olan proje, 8 haftalık yaz sömestrini kapsayacak. Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, "Üniversitemiz, bu işbirliği ile uluslararasılaşma konusunda önemli bir adım atmıştır. Bu projeyi daha da genişletmeyi planlıyoruz" dedi.

Harvard Üniversitesi Yaz Okulu bölümünün talebi üzerine 8-15 Ekim tarihlerinde iki üniversite arasında niyet mektubu imzalandı. 2009 yazında Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan yaz okulunda ilk başta iki üniversiteden üçer ders olmak üzere toplam altı ders olacak. Bir öğrenci en fazla iki ders alabilecek. Harvard Üniversitesi’yle ortak olmanın Türkiye’de ilk olduğunu ifade eden Terzioğlu "Dünyada, İstanbul’a ve Türk edebiyatına ilgi çok arttı. Bunda Orhan Pamuk’un Nobel Ödülü almasının da etkisi var. Dünya geç de olsa Türk edebiyatını keşfetti" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!