Şaban Dişli Lahey büyükelçisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Şaban Dişli Lahey büyükelçisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 22:09

Türkiye ile Hollanda arasında 16 Nisan 2017 referandumu öncesi yaşanan diplomatik krizin iki ülke dışişleri bakanlıkları tarafından 20 Temmuz’da yapılan açıklamayla sona ermesinin ardından dün de karşılıklı büyükelçi ataması yapıldı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Şaban Dişli’nin Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi atandığı bildirildi. Eski AK Parti Sakarya milletvekili, eski genel başkan yardımcısı ve eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dişli, 22. dönem milletvekili seçilmeden önce Hollanda’da Demir-Halk Bank Rotterdam Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Kardeşi Mehmet Dişli’nin 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden olması nedeniyle muhalefetin yanı sıra AK Parti içinde de eleştiri oklarının hedefi olan Dişli, milletvekilliği döneminde Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı da yapmıştı.

Dişli’nin atamasının duyurulduğu Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Hollanda Dışişleri Bakanı’nın ekim ayının ilk haftasında ülkemize yapması planlanan resmi ziyareti, ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki müteakip adımı oluşturacaktır. Memnuniyet verici bu gelişmelerin, Hollanda’yla 400 yılı aşan köklü ilişkilerimize ve AB üyelik müzakere sürecimize olumlu yansımasını temenni ediyoruz” denildi. 

Haberin Devamı

HOLLANDA’DAN İLK KADIN

Hollanda’nın da Türkiye’ye ilk kez bir kadın diplomatı büyükelçi olarak atadığı öğrenildi. NATO uzmanı Marjanne de Kwaasteniet, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!