Sabaha kadar tırnak yedim

Güncelleme Tarihi:

Sabaha kadar tırnak yedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2004 02:15

Mill Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 5196322 numaralı çeyrek biletleriyle 10 trilyon lirayı paylaşan dört talihliden biri olan Tokat'ın Turhal İlçesi'ndeki Volkan Ateş ortaya çıktı. Eskişehir, Aydın ve Batman'daki talihliler ise saklanmayı tercih etti.

Turhal Belediyesi'nin Kızkayası Su Deposu'nda bekçilik yapan 24 yaşındaki Volkan Ateş, kendisine 2.5 trilyon lira kazandıran biletini güvenlik nedeniyle çelik kasada sakladığını söyleyerek kimseye göstermedi. Volkan parayı tahsil etmek için İzmir'de görev yapan emniyet mensubu dayısını çağırdığını, o geldikten sonra girişimde bulunacağını söyledi.

Turhal Belediyesi'nde asgari ücretli işçi olarak çalışan Volkan Ateş, evli ve 3 yaşında bir oğlu var. Sanki içine doğmuş gibi çekilişi nöbet başında izlediğini anlatan Volkan Ateş, ‘‘Gece nöbetçiydim. Evden götürdüğüm küçük televizyonda çekilişi izledim. İkramiyenin bana çıktğını öğrenince, sabaha kadar tırnaklarımı yedim. Mesaim bitince, eve geldim. Bacanağıma söyledim. Benden otomobil istedi. Hemen galeriye gidip Renault Megan marka otomobil beğendi. Ona bu arabayı alacağım. İzmir'de Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan dayım var. O yola çıktı. Dayım gelmeden hiçbir şey yapmayacağım’’ dedi. Turhal'daki noterle görüşen Volkan Ateş dün öğleden sonra evinden çıkıp Turhal Belediyesi'ne giderek, görev başındaki arkadaşlarına bira ısmarladı.

BAYİ STRESE GİRDİ

Büyük imramiyenin çıktığı biletin satıldığı Zümrüt Tekel Bayisi vatandaşların akınına uğrarken, dükkanını açmayan piyango satıcısı Mehmet Güngör ise hamama giderek stres attı. Gece boyunca herkesin kendisini aradığını belirten Güngör, ‘‘Elimde kalan biletler de vardı. Onlara baktım ama şanslı bilet satılmış. Gece boyunca sürekli telefonlar geldi. Rahatsız oldum. Stres atmak için hamama geldim. Parayı kazanan talihliden kendi adıma hiç bir beklentim yok. Sadece Turhal'a birşeyler yapmasını bekliyorum’’ dedi. Güngör bileti kime sattığını hatırlamasının mümkün olmadığını belirtti.

Aydın'da 2.5 trilyonluk bileti satan seyyar bayi Hüseyin Aydın, şanslı bileti Gar Meydanı'nda 9 Aralık'ta sattığını anlattı. Milli Piyango İdaresi Aydın Şube Müdürü Selahattin Gündoğdu, talihlinin henüz kendilerine başvurmadığını bildirdi.

Çeyrek biletlerden birinin satıldığı Batman'da da trilyon heyecanı yaşanıyor. Büyük ikramiyeyi kazanan talihli ortaya çıkmazken, biletin satıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Uğur Piyango Bayii'nin sahibi Mehmet Akın, daha önce de şans oyunlarından büyük ikramiyeler dağıttıklarını söyledi. 10 trilyonun Eskişehirli ortağı da dün ortaya çıkmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!