Saat deÄŸil servet

Güncelleme Tarihi:

Saat deÄŸil servet
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 18, 2012 00:00

Dünyanın önemli saat ve takı üreticileri, İsviçre'nin Basel kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Baselworld 2012 Saat ve Takı Fuarı'nda bir araya geldi. Fuara 40'ın üzerinde ülkeden 2 bine yakın marka katıldı. 15 Mart akşamı sona eren ve 93 bin kişinin gezdiği fuarda lüks tam anlamıyla tavan yaptı.

Haberin Devamı

Konusunun barometresi olarak kabul edilen Baselworld 2012 Saat ve Takı Fuarı geçen hafta Ä°sviçre'nin Basel kentinde, geniÅŸ güvenlik önlemleri altında düzenlendi. Fuara ilgi ekonomik krize raÄŸmen fazlaydı. Rolex, Chopard ve Omega Zenith gibi ünlü markaların yeni modellerini vitrine çıkardığı fuarda en büyük standı Tissot ve Omega gibi markaları bünyesinde barındıran ve 7.4 milyar dolarlık cirolu Swatch Group açtı. Â

5 MÄ°LYON DOLARA SAAT SATILDI

İsviçreli saat üretici Hublot fuarda 5 milyon dolarlık kadın kol saatiyle katıldı. Saat az sayıda kişiye ve özel bir davetle gösterildi. Görenlerin aklını başından alan Big Bang adlı model, saatle mücevherin birleşiminden oluşmuştu. Hublot’un CEO’su Jean Claude Biver saatin 17 kişinin yoğun çalışmasıyla, 14 ayda, 18 ayar beyaz altından, toplam 1282 adet pırlanta kullanılarak yapıldığını söyledi. Kendi hareketiyle şarj olan saati, Singapurlu bir saat firmasının bayii satın aldı.

Haberin Devamı

SALİSE ÖLÇEN KOL SAATİ

İsviçre’nin prestijli markası Zenith de, fuarda El Primero 'Striking the 10th' modeliyle sükse yaptı. Zenith’in CEO’su Jean-Frédéric Dufour dünyanın ilk ve tek salise ölçebilen saati El Primero’yu standında meraklılara anlattı. Hassasiyetiyle saniyenin 10'da birini bile gösteren saatin, 60 dakikada 36 bin vuruşla saat dünyasında tek olduğu ileri sürüldü. Saatin, 100 metre su basıncına da dayanıklı, şeffaf safir kristal camlı, 18 ayar altın veya paslanmaz çelik seçenekleri olduğu anlatıldı. Saati 20 saat tasarımcısının 18 değişik metali kullanarak yaptığı ve eşdeğerinin asla yapılamayacağı da... Zenith'in Türkiye temsilcisi Konyalı Saat’in Genel Müdürü İrfan Nalçacı, bu saatin Türkiye'deki satış fiyatının yaklaşık 31 bin lira olduğunu söylüyor.

KUMAR DA VAR MERMÄ° DE

Şans oyunlarını sevenler için üretilen saatler de ilgi çekti. Saatin kadranına dokuz ayrı iskambil kartının açıldığı bir makine konulanı da vardı saatin arka yüzüne rulet makinesi yerleştirileni de... Rulet makineli saat 4 bin lira, kadranın içinde tabanca mermilerinin çekirdekleri bulunan saatler ise 26 bin liradan alıcı bekledi. Alman bir üreticinin yaptığı ve saatin kaç olduğunu yazıyla gösteren model de hayli ilgi gördü. Ouinting adlı firma da, saatin ortasında bulunan mekanizmayı saatin kenarlarına alarak ilginç bir model yaratmıştı. Kola takıldığında saatin ortasından tenin göründüğü kadın saatlerinin standında da kalabalık bir alıcı grubu vardı.

Haberin Devamı

BÄ°R MÄ°LYONA KAMA SUTRA

Bu yıl fuarda saatlerin zamanı göstermesinin dışında diğer özellikler taşıması teması ön plandaydı. Bu yılın sürprizi olarak nitelendirilen bu akımın en cüretkarıysa Blancpain oldu. İsviçre'nin eski saat markalarından olan Blancpain fuara 24 ayar altın kaplamalı bir saat getirdi. Saatlerin arka yüzünde yine altından yapılmış tablolar var. Bu tablolar kama sutra pozisyonu temalı. Şirket yetkilisi, fuar süresince iki Rus iki de Arap zenginden sipariş aldıklarını ve saatleri bir buçuk yıl sonra teslim edeceklerini açıkladı. Saatler 500 bin İsviçre Frank'ına yani yaklaşık 1 milyon liraya satıldı.

/images/100/0x0/55ea51aef018fbb8f8781b1f

Haberin Devamı

25 MÄ°LYON DOLAR BU KIZIN ÃœZERÄ°NDE

Fuarın takı bölümü, genellikle işlenmiş taşların tanıtıldığı stantlardan oluşmuştu. Tabii ki çok sayıda mücevher firması da ürünlerini fuarda sergiledi ama ABD Newyork merkezli ünlülerin mücevhercisi Jacob&Co'nun standı bir hazine gibiydi.

Standın mankenliÄŸini yapan Anna Poulsen adlı fotomodel, fuar süresinde üzerinde 25 milyon 550 bin dolarlık bir mücevher setiyle dolaÅŸtı. Tabii ki altı kiÅŸilik silahlı korumalar eÅŸliÄŸinde oldu bu tanıtım. Ä°ÅŸte Anna'nın üzerindeki milyonluk pırlantalı setin dolar olarak dökümü: Gerdanlık 10 milyon 200 bin, niÅŸan yüzüğü 5 milyon 600 bin, evlilik yüzüğü 3 milyon, saat 600 bin, bilezik 3 milyon, küpe 3 milyon 150 bin dolar.     Â

Haberin Devamı

2 kilo 472 gramlık zümrüt Türkiye'ye geliyor

Dünyanın üçüncü büyük zümrütü 22-25 Mart'ta CNR'da düzenlenecek Mücevher Fuarı için İstanbul'a geliyor. Bu zümrüt tam 12 bin 360 karat ve 2 kilo 472 gram ağırlığında. Zümrüt, 100 yıl önce Hindistan’da Jaipur bölgesinde çıkartılmış. Uzaktan bakıldığında bir taş veya bir kaya parçasını andırıyor. Yaklaştıkça yemyeşil rengi göz kamaştırıyor. Hindistan'ın ünlü ailelerinden Daga Ailesi'nin özel serveti. Fiyatı 100 milyon doların üzerinde. Özel bir camekân içinde mücevher fuarında sergilenecek olan zümrüt 20 kişi tarafından korunacak. Dana önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde sergilenen zümrüt, izdiham yaşandığı için iki saat sonra stanttan kaldırılmıştı.

Haberin Devamı

Kral gibi yıldönümü

Kempinksi'nin sahibi olduğu Londra'daki Stafford Otel, 100'üncü yıldönümü vesilesiyle 100 bin sterlinlik özel bir 'Yıldönümü Paketi' hazırladı. Paket sahipleri otelin kral dairesinde üç gece konaklıyor. Ancak kral dairesi, sunulan lüks hizmetlerin içinde en basiti... Kral muamelesi, daha seyahatinizin ilk anında başlıyor: Havaalanının vize kısmında karşılanıyor ve özel bir bölmeden çıkış yapıyorsunuz. Konakladığınız süre boyunca şoförlü bir arabanız oluyor. Seçenekleriniz; Rolls Royce, Jaguar veya Bentley. Otelde her daim emrinize amade bir uşağınız var. Konakladığınız üç günden birinde, Stafford'un 380 yıl önce inşa edilmiş şarap mahzenlerinde size özel bir parti bile organize ediliyor. 10 kişiyi davet edebileceğiniz partide ünlü şefler sizin için beş parçadan oluşmuş bir mönü hazırlıyor. Kıyafetinizi özel terziler dikiyor, mahzenin en iyi şarabı servis ediliyor. Ünlülerin fotoğrafçısı Alistair Morrison fotoğraflarınızı çekiyor. Paket 31 Aralık 2012 tarihine kadar geçerli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!