Rusya'dan nanoteknolojiyi 7 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan nanoteknolojiyi 7 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 18:18

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük önem verdiği Nanoteknoloji Kurumu oluşturulmasıyla ilgili kararı onayladı. 7 milyar dolar bütçe ayrılması öngörülen Rusya Nanoteknoloji Şirketinin (Rosnanotekh) kurulmasıyla ilgili tasarı kabul edildi.

Duma Başkan Yardımcısı Vladimir Pehtin, yaptığı açıklamada, "Nanoteknoloji gelip geçici bir moda değil, aksine Rus ürünlerinin uluslararası alandaki rekabet gücünü artırılmasıyla ilgili bir konu" dedi.

Putin, nisan ayında yaptığı yıllık ulusa sesleniş konuşmasında, nanoteknolojinin önemine dikkat çekerek, bunun için Rosnanotekh oluşturulması ve bu kurum için de en az 5 milyar dolarlık bütçe oluşturulması gerektiğini söylemişti.
Nanoteknolojinin modern sanayi ve bilimin geliştirilmesinde kilit öneme sahip olduğunu kaydeden Putin, bu kurum için ayrılacak bütçenin 7 milyar dolara çıkarılabileceğini kaydetmişti.

Devlet kademesinde nanoteknolojiye büyük destek verilirken, bazı uzmanlar yolsuzluğun ciddi boyutlarda olduğu bir ülkede ayrılacak bu miktardaki bütçenin yolsuzluğa bulaşan yetkililer tarafından "talan" edilebileceği endişesini dile getiriyor.

Duma'nın kabul ettiği yasa, onay için Federasyon Konseyi'ne gönderilmesi, konseyde de onaylandıktan sonra yürürlüğe girmesi için Putin tarafından imzalanması gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!