Rusya'dan Domodedovo iddiası

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Domodedovo iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 10:39

İstanbul'da geçen ay öldürülen 3 Rusya Federasyonu vatandaşı Çeçen'den ikisinin Ocak ayında Moskova'daki Domodedovo Havaalanı'nda 37 kişinin ölmesine neden olan intihar saldırısıyla ilintili olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Rusya Federal Soruşturma Komitesi'nden bugün yapılan açıklamada, 16 Eylül'de İstanbul'da öldürülen Zaurbek Amriyev ve Rüstem Altemirov cinayetlerini Domodedovo Havaalanı'nda meydana gelen intihar eylemiyle bağlantılı olarak soruşturulduğu belirtilerek, "Eylül 2011'de İstanbul'daki Amriyev ve Altemirov cinayetlerinin soruşturulmakta olduğu, bu iki kişi hakkında önceden uluslararası yakalama emri bulunduğu" öne sürüldü.

Berg-Hacı Musayev, Amriyev ve Altemirov 11 eylülde İstanbul'da kimliği belirsiz kişiler tarafından susturuculu silahla öldürülmüş, Türkiye'deki Kafkasya mültecileriyle dayanışma derneği de saldırıdan Rus gizli servislerini sorumlu tutmuştu.

İstanbul'da öldürülen 3'üncü kişi olan Musayev ise "kavkazcenter.com" adlı internet sitesine göre Domodedovo Havalanı'ndaki intihar eyleminin sorumluluğunu üstlenen Çeçen ayrılıkçı lider Doku Umarov'un en yakın isimlerinden biri.

Haberin Devamı

ABD yönetimi de Umarov'un yakalanması için gerekli bilgiyi sağlayacak kişilere 5 milyon dolar para ödülü vereceği vaadinde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!