Rusya'da yeni kabine belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Rusyada yeni kabine belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 15:37

Rusya Devlet Başkanlığı'na tekrar seçilen Vladimir Putin, yeni kabinedeki isimleri açıkladı.

Haberin Devamı

Kabine üyelerine, görevlerini zor bir küresel ekonomik iklimde gerçekleştireceklerini söyleyen Putin, dışişleri, savunma ve maliye gibi kilit konumdaki bazı bakanlıkların başındaki isimlerde değişiklik yapmadı.

Mart'taki seçimlerde üçüncü kez devlet başkanı seçilen Putin, Başbakan Dimitriy Medvedev yönetimindeki kabinenin çalışmalarına önceki yıllardaki gibi devam etmesi gerektiğini belirtti.

Putin, televizyondan da yayınlanan konuşmasında, "Küresel ekonominin durumu belirsiz... Rusya'yı kalkındıracak bir programı bu şartlar altında gerçekleştirmeniz gerekecek" dedi.

BAŞARISIZ BAKANLAR KOLTUĞUNU KAYBETTİ

Yeni kabinede Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov, Maliye Bakanı Anton Siluanov ve Başbakan Başyardımcısı Igor Shuvalov görevlerine aynen devam edecek isimler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Görevlerinde başarılı görülmeyen bakanların yerlerine yeni kişiler getirildi.

Polisin kullandığı orantısız şiddet ve işkence iddialarıyla suçlanan İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev koltuğunu Moskova Emniyet Müdürü Vladimir Kolokoltsev'e bırakırken, Sağlık Bakanı Tatyana Golikova da başarısız reform girişimleri nedeniyle görevi yardımcısıVeronika Skvortsova'ya terk etmek durumunda kaldı.

Ülkede en çok eleştiriyi alan bakanlardan, Eğitim Bakanı Anatoly Fursenko'nun yerineyse, Moscow Steel Üniversitesi Rektörü Dmitry Livanov getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!