Rüşvetçinin parasına ve malına el kondu

Güncelleme Tarihi:

Rüşvetçinin parasına ve malına el kondu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

RÜŞVET alırken yakalanan Sivil Havacılık Genel Müdürü Sermet Ünel'e, ‘‘Rüşvet almak, haksız servet edinmek’’ suçlarından toplam 17 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gül Havacılık İşletmesi'nin ortaklarından olan şikayetçi Alaattin Özdemir hakkında da, rüşvet vermek suçundan toplam 12 yıl hapis cezası talep edildi ve Genel Müdür Sermet Ünel'in mal ve paralarına savcılık tarafından tedbir konuldu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Abdullah Ayhan Şan tarafından hazırlanan iddianamede, Sivil Havacılık Genel Müdürü Sermet Ünel'in Gül Havacılık İşletmesi ortaklarından Alaattin Özdemir'den uçuş izni verilmesi karşılığında 50 bin ABD Doları nakit, 25 bin ABD doları çek ve bir adet jip almayı talep ettiği belirtildi.

Savcı Şan, ayrıca Sermet Ünel'in mal ve para varlıklarına da ihtiyati tedbir koydu.

Aydınlar Ocağı'nda yüksek öğrenim sorunu tartışılıyor

AYDINLAR Ocağı bugün Süleymaniye Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği toplantıda ‘Türkiye’de Yüksek Öğrenimin Meseleleri'ni tartışacak.

Oturum Başkanlığını Aydınlar Ocağı Genel Başkan Yardımcısı ve İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Ahmet Gökçen'in yapacağı toplantıya, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Münir Kutluata, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı, Aydınlar Ocağı İlim-İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan Yazgan ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esfender Kormaz katılacaklar.

Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, yaptığı açıklamada, düzenleyecekleri toplantılarda, ‘yüksek öğrenim ve üniversiteler’, ‘anayasa değişiklikleri’, ‘AB ve Türkiye ilişkileri’ ile ‘Kıbrıs ve Ege meselesi’ konularını öncelikle olarak ele alacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!