Rüşvet operasyonunun düğmesine ihbarcı bastı

Güncelleme Tarihi:

Rüşvet operasyonunun düğmesine ihbarcı bastı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 15:56

DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16’sı polis 43 kişinin sorgusunun sürdüğü bildirildi. Gelen bir ihbar üzerine, 4 aylık teknik takibin ardından gözaltına alındıkları öğrenilen zanlılar, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Dört ay önce gelen bir ihbarı değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, rüşvet alıp verdikleri ileri sürülen bazı kişileri teknik takibe aldı. Minibüs şoförleri ile trafik polisleri arasında geçen rüşvet alışverişi fotoğraf ve kamerayla görüntüleriyle de delillendirildi. Delilledin toplanmasının ardından geçen cumartesi günü harekete geçen polis, çoğunluğu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevle 16 trafik polisi ile Serinhisar, Sarayköy, Buldan ilçelerindeki minibüs kooperatif başkanları ve 11 minibüs şoförünün yanı sıra nakliyat firma yetkilileri ile bazı inşaat şirketi görevlilerinin de aralarında bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan trafik polislerinin, iddialara göre fazla yolcusu bulunan minibüslerin geçişine izin verdiği, radarda hız yapan şoförlere, eksik evrak, ağır tonajlı araçların da geçişine göz yumdukları ileri sürüldü. Ayrıca minibüs kooperatif üyesi olan şoförlerden para toplanıp, trafik polislerine verildiği de iddialar arasında yeraldı. Operasyon büyük bir gizlilik içerisinde yürütülürken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Polisteki sorguları süren 43 zanlı, bugün Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlıların, yarın işlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edileceği bildirildi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, soruşturmanın dört ay önce yapılan bir ihbar üzerine başlatıldığına dikkati çekip, "Emniyet de dahil kurumlarda kim kanunsuz iş yaparsa bilsin ki cezasını çekecektir. Pislik yapan varsa bunlar temizlenecektir" dedi. Bu arada 16 polisin gözaltına alınması nedeniyle şehirler arası trafik denetim noktalarına şehir içi trafik denetleme şubesinde görevli polisler yönlendirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!