Rus Bilim Merkezi’ne baskın

Güncelleme Tarihi:

Rus Bilim Merkezi’ne baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 23:04

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, önceki akşam kaçak işçi çalıştırıldığı gerekçesiyle Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Rusya Bilim ve Kültür Merkezi’ne baskın yaptı.

Haberin Devamı

Ekipler, merkezde görevli  10 kişinin evrakını tek tek kontrol etti. Ancak bu kişilerin kaçak işçi olmadığı anlaşıldı. Baskın sırasında merkezde bulunan bir Türk vatandaşı kadın için tutanak düzenlendi. Kadın, merkezde çalışmadığını, misafir olarak bulunduğu söyledi. Bilim Merkezi, Mart 2014’te dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Rusya Meclis Başkanı Sergey Narişkin’in katıldığı törenle açılmıştı.

Bakanlık yetkilileri, 20 Ocak’ta yapılan bir ihbar üzerine vakıfta kontrol yapıldığını söyledi. Türkiye’deki Rus vatandaşların hukuki danışmanlığını yapan avukat Nuri Köse ise bu baskının, iki ülke arasındaki ilişkileri daha kötüye götüreceğini savundu.

Köse, “Bahse konu yer, kayıtlarda da görüleceği üzere Rusya Federayonu’na bağlı, resmi devlet statüsünde bir yerdir; resmi bir kuruluştur. Bu, Rusya’nın Türkiye’ye, nota vermesine bile sebep olabilir. Rus Hükümeti, kendi ülkesinde ticari faaliyet yapan kişi ve kurumlara bu tür uygulamalar yaparken, bizim yetkililerin resmi bir kuruma böyle bir uygulama yapması ilişkileri daha da zora sokacaktır” dedi.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!