Rus basını: Dünya Saddam'la daha güvenliydi

Güncelleme Tarihi:

Rus basını: Dünya Saddamla daha güvenliydi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 12:30

Rus gazeteleri, Saddam Hüseyin davasının, “ABD öncülüğündeki ittifakın başarısızlığını ve Saddam'ın devrilmesinden önce dünyanın daha güvenli olduğu gerçeğini unutturmaması gerektiğini” yazdı.

Haberin Devamı

İzvestia gazetesi, “Saddam'ın suçları elbette insanlığa karşı işlenmiş suçlardı ve insanlık, bu zorbanın sert şekilde cezalandırıldığını görerek tatmin olmalı” diye yazdı. Gazete, “Ancak bu, Irak'ta, bölgede ve bütün dünyada durumun Saddam'ın devrilmesinden sonra bozulduğunu da unutturmamalı” ifadesini kullandı. Yorumda, Saddam'ın ilk Körfez savaşından sonra sadece kendi halkı açısından tehlike oluşturduğu dile getirildi.

Vremya Novostey gazetesindeki yorumda da “Irak'ta son zamanlarda meydana gelen olayların, Saddam diktatörlüğünün kanlı sayfalarını bile gölgede bıraktığı” kaydedildi.

“Bundan ders almak kolay” denilen yorumda, şu görüşlere yer verildi:
“Uluslararası topluluk, Saddam gibi asalaklara tahammül edemez. Ama insanlık alemi, bu tufeylilerden kurtuluş yollarının sonuçlarını ve yan etkilerini de göz önüne almalı ve ancak BM'nin ona sağlayabileceği meşruiyetten asla uzaklaşmamalı.”

Haberin Devamı

Saddam Hüseyin ve 7 arkadaşı, 1982 yılında 143 köylünün katledilmesi suçundan bugün yargılanmaya başlıyor.

"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!