Rumsfeld, istifa çağrılarını duymazdan geliyor

Güncelleme Tarihi:

Rumsfeld, istifa çağrılarını duymazdan geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 12:05

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, bir grup emekli generalin istifa çağrılarını duymazdan gelerek, ”Bunlar da geçer” dedi.

Haberin Devamı

Rumsfeld, muhafazakar talk şov programı sunucusu Rush Limbaugh'nun programında yaptığı açıklamada, istifasını isteyen 6 emekli generalin neden olduğu bu “medyatik kaynama”nın yakında geçeceği görüşünü dile getirdi.
“Eleştiri sertleştikçe, aynı görüşte olmayanların savunması da kuvvetlenir” diyen Savunma Bakanı, kendisine destek veren diğer emekli generallerin tutumundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kendisine neden böyle saldırıldığını anlayamadığını söyleyen Rumsfeld, “İnsanların ruh halini bilemem” dedi.
Geçen haftalarda aralarında NATO'nun Avrupa'daki kuvvetlerinin eski komutanı Orgeneral Wesley Clark'ın da bulunduğu altı emekli generalin Rumsfeld'i Irak'ta yaptığı hatalardan ötürü istifaya çağırmasına karşılık, bir grup emekli general de Savunma Bakanı'na desteklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Rumsfeld'e destek veren eski Genelkurmay Başkanı Richard Myers, eski Merkez Kuvvetler Komutanı Tommy Franks, Franks'in eski yardımcısı Michael Delong ve Amiral Vernon Clark'ın yanı sıra dört emekli general, daha dün Wall Street Journal gazetesine verdikleri ilanla Rumsfeld'e desteklerini dile getirdi.

Emekli generaller, John Crosby, Thomas McInerney, Burton Moore ve Paul Vallely, gazeteye verdikleri ilanda, “Savunma Bakanı'nı savaş zamanında istifaya çağırmanın ABD'nin misyonuna zarar verebileceğini” belirterek, “Böyle yorumların Afganistan ve Irak'ta konuşlu Amerikan askerlerini olumsuz mesaj verme tehlikesi taşıdığı, en kötüsü düşman güçlere ABD'nin intikam arayışı içinde olduğu izlenimi verebileceğini” savundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!