Rumlar kuş gribi için KKTC işbirliğini reddetti

Güncelleme Tarihi:

Rumlar kuş gribi için KKTC işbirliğini reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2005 21:31

Haberin Devamı

Başbakan Soyer, hükümetin aldığı karar doğrultusunda KKTC Sağlık Bakanlığı'nın Kıbrıs Rum yönetimine kuş gribine karşı işbirliği çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, bu çağrının Rum Yönetimi tarafından reddedildiğini kaydetti.

“Nikiforos tatbikatıyla Kuzey'e güç gösterisi yapabileceğini düşünenlerinin, temel bir insani konuda işbirliğinden kaçınmalarının hiçbir değere sığmayacağını” ifade eden Başbakan Soyer, Rum yönetimine çağrısını yineleyerek, Limasol ile Girne arasındaki kuş uçuşu mesafenin 40 kilometre olduğuna dikkati çekti ve hiçbir kuşun, hiçbir virüsün yayılmak için sınır tanımayacağını söyledi.

Başbakan Soyer, avcıların avın yasaklanmasına tepki göstermesine de değinerek, kuş gribi gibi ciddi bir tehlike karşısında tüm toplum gibi avcıların da konu hakkında duyarlı davranacağına inandığını kaydetti.

KKTC'deki piliç üretim tesisleri konusunda halkın endişe duymasına gerek olmadığını ifade eden Başbakan Soyer, KKTC'deki piliç üretim tesislerinin her bakımdan sağlıklı olduğunu belirterek, ilgili mercilerin bu tesislerin kontrollerini aksatmadan sürekli olarak yaptığını söyledi.

ÖLÜ KUŞLARDA VİRÜSE RASTLANMADI

Öte yandan, Gazimağusa'da vatandaşlar tarafından ölü bulunan kuşlar üzerinde yapılan tahliller negatif çıktı.
KKTC Tarım ve Orman Bakanlığı Veteriner Dairesi Müdürü Kamil Aktolgalı, ölü bulunan Pelikan ve Çikiroz (Fullurya) kuşları üzerinde yapılan tahlillerin negatif çıktığını belirterek, söz konusu kuşlarda kuş gribinin herhangi bir türüne rastlanmadığını açıkladı.

(a.a.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!