Ruh sağlığı uzmanları İstanbul’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ruh sağlığı uzmanları İstanbul’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2001 17:41

Avrupa Davranış ve Bilişsel Terapiler Kongresi, 11-15 Eylül'de İstanbul The Marmara Oteli'nde yapılacak. İstanbul'da ilk kez düzenlenen kongreye, dünya çapında uzmanlar katılıyor.

Avrupa Davranış ve Bilişsel Terapiler Kongresi bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenlenecek. Türkiye'de 1995'te kurulan Kognitif (Bilişsel) ve Davranış Terapileri Derneği'nin ev sahipliği yapacağı 31. Avrupa Davranış ve Bilişsel Terapiler Kongresi, alanında uzman çok sayıda tanınmış psikolog, erişkin ve çocuk psikiyatrını buluşturacak. 11-15 Eylül arasında The Marmara Oteli'nde düzenlenecek Kongre, Amerika Birleşik Devletleri'nden Almanya'ya, İsrail'den Kanada ve Fransa'ya kadar çok sayıda ülkeden yüzlerce uzmanı ağırlayacak.

Kongre hazırlıklarının üç yıldır sürdüğünü söyleyen Avrupa Davranış ve Bilişsel Terapiler Birliği ve Türkiye Kognitif (Bilişsel) ve Davranış Derneği Başkanı Dr. Mehmet Z. Sungur şöyle konuştu: ‘‘Bilişsel davranışçı terapiler, son 10 yılda hızla gelişen, Avrupa ve ABD'de giderek yaygınlaşan bir tedavi yaklaşımı. Klasik psikoterapi yaklaşımlarına oranla daha kısa sürede etkili sonuçların alındığı bilişsel davranışçı terapi uygulamaları Türkiye'de ancak son yıllarda yaygınlık kazandı. İstanbul'un bu yıl tüm dünyada otorite kabul edilen çok sayıda profesyoneli buluşturan kongreye evsahipliği yapması, hem bilim dünyası hem de Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir fırsat.‘‘

Bilişsel davranışçı terapiler başta depresyon, fobi, obsesyon, panik, travma sonrası sres gibi kaygı bozuklukları alanlarında etkili olarak kullanılıyor. Son yıllarda şizofreni de dahil olmak üzere tüm psikiyatrik hastalıkların tedavisinde uygulanıyor.

Kongre programında aynı zamanda 'depreme bağlı korkular, fobiler, takıntılar, cinsel kimlik bozuklukları, bilgisayarlı tedavi, evlilik ve cinsel sorunlar, yeme bozuklukları, sadakatsizlik, iş stresi' gibi günlük yaşama ait ilgi çekici konular da yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!