RTÜK'ten kanallara 'şehit' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

RTÜKten kanallara şehit uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 15:53

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 13 askerin şehit edilmesi olayının ardından yayın akışında değişiklik yapmayan tüm yayın kuruluşlarının izleyici temsilcilerine "Yayın kuruluşlarımızın toplumun ortak ve hassas değerleri konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz" mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

RTÜK tüm kanalların izleyici temsilcilerine bir duyarlılık mesajı gönderdi. Mesajda, 2 gün önce herkesi derinden etkileyen bir terör saldırısı yaşandığı ve 13 askerin şehit edildiği anımsatılarak, "Bu olay tüm ulusumuzda büyük bir infial uyandırmış ve bu duygu çok geniş bir yelpazede karşılık bulmuştur" denildi. Söz konusu olayın yaşandığı gece, bazı yayın kuruluşların, önceden planlanan programlarını gerçekleştirdikleri ve bu programlarında, olayın acısını vatandaşlarla paylaştıklarını ifade etmede başarısız oldukları ifade edilen mesaj şöyle devam etti:

“Nitekim, 7-8 Ekim 2007 tarihlerinde, 2 gün içinde, RTÜK İletişim Merkezi, e-mail ve web sitesinden tarafımıza ulaşan toplam 1.237 adet bildirimden 718 adeti (yüzde 58), şehit olan askerlerimizle ilgili haberlere rağmen yayın akışını değiştirmeyen, eğlence programını yayınlamaya devam eden ve bu haberi alt yazı olarak bile geçmeyen yayın kuruluşlarına dönük olarak gelen tepkileri ileten bildirimlerdir. Yayıncılığın aynı zamanda sosyal bir sorumluluk görevi olduğu ve yayınları sadece yasalarla değil aynı zamanda bu sorumluluk bilinci ve etik ilkeler çerçevesinde yürütmenin gerekliliği bizzat yayıncılar tarafından da paylaşılan bir gerçektir. Hal böyle iken, yukarıda da ifade edildiği gibi, yayın kuruluşlarımızın pek azı bu duyarlılığı göstermiş ve diğerlerinin duyarsızlığı TBMM gündemine de taşınmıştır. Benzer olaylar geçmişte de yaşanmış ve toplumun, izleyicilerin ve dinleyicilerin gereksinim, beğeni ve hassasiyetlerine karşı duyarsızlık yine benzer eleştirilere sebep olmuştur. Yayın kuruluşlarımızın toplumun ortak ve hassas değerleri konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!