RTÜK: Salkım Hanım sakıncalı değil

Güncelleme Tarihi:

RTÜK: Salkım Hanım sakıncalı değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 17:08

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, hazırladığı raporda, "Salkım Hanımın Taneleri" isimli filmde bir sakınca bulunmadığı belirtildi. Başvurulara dair son karar kurul tarafından film izlendikten sonra verilecek.

Haberin Devamı

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi`nin söz konusu raporunda, TRT-1`de 9 Ekim`de yayınlanan "Salkım Hanımın Taneleri" isimli filmin, ALO RTÜK 178 servisine gelen şikayetler doğrultusunda değerlendirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Filmde, İkinci Dünya Savaşı esnasında edinilmiş kazançlara getirilen varlık vergisi ve bu vergiyi ödeyemedikleri için Aşkale`de çalışmaya mahkum edilen bir grup gayrimüslim vatandaşın hayatlarından bir kesite yer verilmekte ve eşinin çocuğu olmadığı için kayınpederi tarafından cinsel tacize maruz kalan gayrimüslim bir kadının dramı anlatılmaktadır.

Söz konusu filmin, kökten dinci İslami terörün dünya gündeminde önplana çıktığı günlerde yayına girmesi, zamanlama açısından uygun mütalaa edilmemekle birlikte, filmin içeriğinde ALO RTÜK 178 hatlarınagelen şikayetler doğrultusunda, `müstehcenlik, Ermeni propagandası veya Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni karalama` gibi unsurlar bulunmadığı, filmin 3984 Sayılı Kanun`un ilke ve esaslarına aykırı olmadığı düşünülmüştür.

SON KARAR İZLEDİKTEN SONRA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),bazı şikayetlere konu olan Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu`nun yazdığı ve Tomris Giritlioğlu`nun yönettiği ``Salkım Hanımın Taneleri`` adlı filmin, ``izlendikten sonra değerlendirme yapılmasını`` kararlaştırdı.

RTÜK`ün şikayet hattı ALO 178`e gelen şikayetler ve bazı milletvekillerinin sözlü başvurusu üzerine, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi`nin uzmanları, söz konusu filmi incelemeye alarak bir rapor hazırladı.

RTÜK, bugün yaptığı toplantıda ``Salkım Hanımın Taneleri`` adlı filme ilişkin İzleme ve Değerlendirme Dairesi`nin raporunu değerlendirdi. Bazı üyelerin raporu ``yetersiz`` bulması üzerine Üst Kurul, 5 Aralık Çarşamba günü yapacağı toplantıda filmin izlenmesinden sonra konunun değerlendirilmesini kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!