RP'yi kapatmak şeref

Güncelleme Tarihi:

RPyi kapatmak şeref
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'nin savunmasını vermesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, dün 80 sayfalık ‘esas hakkında görüşü', Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Savaş, ‘‘RP'nin kapatılmasına karar vermek, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesi yolunda Anayasa mahkememizin yaptığı hizmetlerin en şereflisi olacaktır'' dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP'nin ön yazılı savunmasının kendisine ulaşmasından sonra, dün 80 sayfadan oluşan ‘esas hakkında görüşü'nü Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Anayasa Mahkemesi de bunu, son yazılı savunmasını vermesi için RP'ye tebliğ etti. Savaş, esas hakkındaki görüşünde, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı şekilde şeriat tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ülkemizin üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri görülmemiş şekilde kara bulutlar dolaşıyor. RP'nin kapatılmasına karar vermek, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesi yolunda Anayasa mahkememizin yaptığı hizmetlerin en şereflisi olacaktır'' dedi.

RP'nin, bir ay içinde son yazılı savunmasını vermesi gerekiyor. RP, ek süre isteminde bulunursa, bu da Anayasa Mahkemesi'nce değerlendirilecek. RP'nin son yazılı savunmasının Anayasa Mahkemesi'ne ulaşmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden'in belirleyeceği bir günde, Savaş ile RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan veya belirleyeceği bir parti yetkilisi sözlü açıklamalarda bulunacak.

Savaş'ın hazırladığı ‘esas hakkında görüş'e, ‘‘Ülkemizin üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri görülmemiş şekilde kara bulutlar dolaşıyor'' değerlendirmesiyle giriliyor. Ortadoğu'da güçlü ve bağımsız bir Türkiye istemeyenlerin önce ASALA, daha sonra PKK'ya destek verdikleri, bu tehlikelerin ordunun da yardımıyla defedildiği kaydedilerek, bu defa da irticanın hortlatılmaya çalışıldığına işaret ediliyor. Daha sonra ‘şeriat' olgusunun ayrıntılı tahlili yapılıyor. Türkiye'de imam hatip okullarının yıllara göre dökümü verilerek, MSP'nin koalisyon dönemlerinde imam hatip okullarının sayısındaki artışa dikkat çekiliyor. RP kanadında yer alan Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Hüseyin Ceylan, Şevki Yılmaz gibi isimlerin RP Lideri Erbakan ve arkadaşları tarafından ‘bir tetikçi gibi kullanıldığı' kaydedilen esas hakkında görüşün sonuç bölümünde şöyle denildi:

‘‘Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı şekilde şeriat tehlikesiyle karşı karşıyadır. RP'nin kapatılmasına karar vermek, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesi yolunda Anayasa Mahkememizin yaptığı hizmetlerin en şereflisi olacaktır.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!