RP'li Karatepe Atatürkçü kesildi

Güncelleme Tarihi:

RPli Karatepe Atatürkçü kesildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kayseri'de geçen yıl 10 Kasım'da RP İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ‘‘Törenlere içim kan ağlayarak katıldım’’ deyince halkı kin ve isyana teşvik ettiği iddiasıyla Ankara DGM tarafından 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Büyükşehir Belediye Başkanı RP'li Şükrü Karatepe, bu yıl 10 Kasım törenine yakasında Atatürk rozetiyle katıldı. Törenlerin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karatepe, şunları söyledi:

‘‘Atatürk'e silah arkadaşlarına öncelikle rahmet diliyorum. Şüphesiz biz Atatürk'ün yaptıklarıyla övünüyoruz. Atatürk'ün en büyük hatırası, şüphesiz cumhuriyettir. Bizim el birliğiyle bu cumhuriyeti daha sivil, daha demokrat, hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirmek gibi bir gayretimiz vardır.’’

GEMALMAZ ALMANYA'DA

Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı RP'li Ersan Gemalmaz'ın dün ESKİ Genel Müdürü Nurullah Özkılıç'la birlikte çöp projesi için Almanya'ya gitmesi tepkilere yolaçtı.

RP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulu Önder Atatürk'ün 59. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım nedeniyle aynı gün bir etkinlikte bulunmadı. RP'li Altındağ, Sincan ve Etimesgut belediye başkanları da sadece kaymakamlıklarca düzenlenen törenlere katıldılar.

ERDOĞAN GEÇ KALDI

İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan geç geldi. Erdoğan, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Atilla Ateş ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Necati Özgen'den geç kaldığı için özür diledi.

SİLAHÇIOĞLU'NA ALKIŞ

Atatürk, önceki yılların aksine, Sultanbeyli'de ilk kez kaymakamlığın hazırladığı törenle anıldı. Törene, 2'nci Zırhlı Tugay Komutanı Doğu Silahçıoğlu, Kaymakam Hüseyin Eren, RP'li Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, çok sayıda üst düzey askeri yetkili ve yurttaşlar katıldı. Törene katılan protokolün Koçak ile konuşmaması dikkat çekti. Tören boyunca son derece sıkıntılı görülen Koçak, tören bitiminde hiç kimseyle görüşmeden hızla alandan uzaklaştı. Silahçıoğlu ise yurttaşlarca uzun süre alkışlandı.

Aleyhine konuşanı ayıplarım

Atatürk'ün yaptıklarıyla övündüğünü, geçen yılki konuşmanın şanssız bir biçimde 10 Kasım'a rastladığını belirten Karatepe, ‘‘Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetle, hatıralarıyla benim hiçbir sorunum olmadı. Bu ülkede cumhuriyet rejiminin hiç alternatifi yoktur. Ömrümde bu güne kadar Atatürk ve cumhuriyet aleyhine hiç konuşmadım. Konuşanları kınarım ve ayıp bulurum’’ dedi. Cumhuriyet Alanı'nda Vali Mustafa Yıldırım'ı bekleyen Karatepe, Atatürk Anıtı'nın yanında Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfettin Seymen, 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Ömer İnak ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Özbek'le sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!