Rota farklı sonuç aynı

Güncelleme Tarihi:

Rota farklı sonuç aynı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 22:00

Bugüne kadar kaçak geçiş rotası olarak kullanılmayan Altınoluk’tan hareket eden tekne, içinde 40’tan fazla göçmen ile alabora oldu.

Haberin Devamı

EGE Denizi'nde fırtına nedeniyle bir haftadır denize açılamayan mülteciler, havanın kısmen sakinleşmesi üzerine dün yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmek için harekete geçti. Midilli'ye geçmek isteyen mültecilerin sıkça kullandığı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ile İzmir'in Dikili ilçesi sahillerinde güvenlik güçlerinin sıkı önlem alması insan kaçakçılarını farklı rotalara yöneltti.

Bugüne kadar kaçak geçiş için fazla kullanılmayan Balıkesir, Altınoluk'tan sabah erken saatlerde tekneye bindirilen mülteciler denize açıldı. Tekne, hava koşulları ve aşırı yük nedeniyle açıldıktan 2 mil sonra alabora oldu. İmdat çağrıları üzerine Sahil Güvenlik yardıma koştu. Ekipler 4 kişiyi kurtarırken, 11’i çocuk 27 mültecinin cesedini topladı. 

362 KİŞİ YAKALANDI
Jandarma ekipleri, dün Ayvacık’ta 4 bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda Suriye, Irak ve Afganistan uyruklu 362 kişi yakalandı. Kaçışları organize ettiği öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı. Ekipler, ikişer lastik bot ve bot motoru, bir tekne ile 5 minibüse el koydu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!