Romney takipçi mi satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Romney takipçi mi satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 09:18

Kasım ayındaki seçimlere geri sayan ABD'de başkan adayları, sosyal medyada da büyük bir mücadele veriyor. ABD Başkanı Barack Obama, yaklaşık 17 milyon takipçisiyle yarışta önde giderken Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'nin takipçilerinde hafta sonu sürpriz bir sıçrama yaşandı.

Haberin Devamı

Die Zeit Gazetesi'nin bloglarında yer alan yazıya göre, Romney geçtiğimiz haftalarda günde bazen 70 bazen 9 bin takipçi kazanıyordu. Obama'ya ise 25 bin ile 40 bin arasında yeni takipçi geliyordu.

Geçtiğimiz hafta sonu ise hiç beklenmedik bir şey oldu. Cumartesi günü Romney'e bir günde 115 binden fazla takipçi geldi. Pazar günü gelenlerin sayısı ise 24 bini geçti. Başkanlık yarışındaki Twitter trendlerini takip eden 140elect.com sitesi, bu takipçi artışını bir kenara kaydetti. Aynı dönemde 'bahsedenler' ya da 'retweetler'de bir artış olmadığı da gözlendi. Bu takipçi sıçraması Romney'nin hesabına yapılmış spam saldırısı da olabilirdi. Nitekim Romney'nin hesabına gelen yeni takipçilerin mesajlarında anlamsız kelimeler yer alıyor, gerçek kişilere ait olmadığı izlenimi veriyordu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine, 'Romney'nin seçim kampanyası uzmanları, takipçi mi satın aldı?' sorusu gündeme geldi. Mediabistro.com sitesine yazan Mary Long, "Anlaşılan takipçi satın alınmış. Ama bunu Romney'nin adamları yapmış olamaz. Eğer bunu yapmışlarsa, işlerinde çok acemi oldukları anlamına gelir. Bunu yapmak için aptal olmaları gerekir" diyor. O halde kim yapmış olabilir? Mary Long, "Bu hikayenin ortaya çıkması, Romney'nin suçlanması için birileri yapmış olabilir" diyor.

Romney'nin seçim kampanyasının dijital direktörü, bu söylentiler üzerine Twitter ile temasa geçip bu takipçi sıçramasının nereden kaynaklandığı konusunda bilgi istemiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!