Rojin ilk adımlarını attı

Güncelleme Tarihi:

Rojin ilk adımlarını attı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2010 12:53

DİYARBAKIR’da doğuştan kalıtsal ‘Epidermolizis Bülloza’ hastası olan ve eriyen ellerine annesine gösterip, “Anne bana ellerini versene” diyen 5 yaşındaki Rojin Karateke’yi İl Sağlık Müdürlüğü özel bir ekip oluşturarak evinde tedavi etmeye başladı.

Yaralı sarılan Rojin, yardımlarla alınan ayakabını giyip gittiği parkta yürümeye başlarken, kaydıraktan kayarak büyük mutluluk yaşadı.
Merkez Kayapınar İlçesi’nde yaşayan belediye işçisi Mehmet Karateke ile Aynur Karateke’nin 2 çocuğundan Rojin’in ‘Epidermolizis Bülloza’ hastası haberi yankı uyandırdı. El, ayak ve iç organları eriyen ve annesine “Ellerini bana ver” diyen Rojin’in hayatı, DHA’nın haberiyle değişmeye başladı. Yurtiçi ve yurdışından Rojin Karateke’ye yardımlar yağarken, Almanya’da Türk taksiciler duraklara kumbara koyarak topladıkları yardımları da Karateke ailesine gönderdi.

İstanbul’da adının açıklanmasını istemeyen bir işadamı Rojin ve ailesini İstanbul’a davet ederek, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde muayene ettirdi. Yapılan kontrollerde küçük kızın tedavisinin mümkün olmadığı tekrar teşhis edildi. Ancak derisi ve iç organları eriyen küçük Rojin’in yaralarının tedavisinin steril bir ortamda sağlıklı yapılması istendi.

Uzmanların steril bir ortamda tutulmasını istemesi üzerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namik Kemal Kubat, evde ilkel şartlarda pansumanları annesi tarafından yapılan Rojin için özel bir sağlık ekibi görevlendirdi. Uzman doktor, hemşire ve sağlık memurunun bulunduğu ekip, ambulansla haftada 2 gün Rojin’i evinde ziyaret ederek tedavisini yapıyor. Annesinin pansumanı sırasında acı çekerek, “Anne canımı acıtma” diyerek ağlayan Rojin’in yapılan muayenelerinde de yaralarının büyük bir kısmının iyileşme gösterdiği belirtildi.
Daha önce yaraları nedeniyle ayaklarının üzerine basamayan Rojin Karateke, yapılan uygulamanın ardından artık zor da olsa yürümeyi başardı. Annesi Aynur Karateke, gelen yardımlarla aldığı yeni ayakkabılarını giydirdiği Rojin’i çocuk parkına götürdü. Burada aylar sonra ilk adımlarını atıp, bir süre gezen Rojin, daha sonra kaydıraktan kayarken büyük mutluluk yaşadığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!