Rize'de sağanak yağış

Güncelleme Tarihi:

Rizede sağanak yağış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 00:04

Rize'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yamaçtaki bir evin 2 katı kayan toprak altında kaldı, 5 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Kent genelinde saat 19.30 sıralarında başlayan ve giderek şiddetini artıran sağanak yağış, Pehlivantaşı Mahallesi’nde yamaca kurulu olan Muzaffer Poyraz’a ait 3 katlı binanın alttaki iki katının toprak altında kalmasına neden oldu. Olayın meydana gelmesinin ardından binaya girerek yakınlarını kurtarmak isteyen 50 yaşındaki Recep Poyraz, üzerine taş ve toprak düşmesi sonucu ağır yaralandı. Çevreden yetişenler ve olay yerine gelen polisler, önce Recep Poyraz’ı, ardından da toprak altındaki binada mahsur kalan Fatma Poyraz (28) ile kızları 6 yaşındaki Melisa ve 4 yaşındaki Nisa ile amcasının oğlu Gökhan Poyraz’ı (24) yaralı olarak çıkarttı.
Yaralılar olay yerine gelen ambülanslarla Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Recep Poyraz’ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Bu arada aralıksız yağan yağmur nedeniyle kent merkezinde bazı işyerleri ile evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Rize Çayeli yolunda da trafik, su birikintisi nedeniyle tek şeritten kontrollü olarak veriliyor. Yağış bazı köy yollarının kapanmasına, elektrik ve telefon hatlarında da arızalara neden oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!