Rize'de kar yolları kesti

Güncelleme Tarihi:

Rizede kar yolları kesti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 14:59

Rize'nin Hemşin İlçesi Gito Yaylası'nda, yolun kar yağışı nedeniyle kapanması sonucu mahsur kalan 7 kişiye ulaşıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Çayeli Kaymakamı ve Hemşin Kaymakam Vekili Erol Ayyıldız,  Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin bugün yaptıkları yol açma çalışmasının ardından, Gito Yaylası'nda mahsur kalan 7 kişiye ulaşıldığını belirtti.

 
Mahsur kalanların sağlık durumlarının iyi olduğunu, yeterince yiyecekleri bulunduğunu ifade eden Ayyıldız, “Bu kişilere bir an önce yayladan inmelerini söyledik. Bugün yayladan ineceklerini zannediyorum” dedi.

Soğuk ve yağışlı havanın, bölgede kendini iyice hissettirmeye başladığını dile getiren Ayyıldız, “Bu tür durumlarla karşılaşmamak için yaylalarda bulunan vatandaşları bir an önce inmeleri yönünde uyardık” diye konuştu.
Seyfullah Sarı, dün Hemşin Kaymakamlığı'na müracaat ederek, Hüseyin ve İbrahim Kuru, İsmail Sarı, Mustafa Küçük ile gelini ve 2 torununun Gito Yaylası'nda yolun kar nedeniyle kapanması sonucu mahsur kaldığını bildirmiş, Kaymakam Ayyıldız'ın talimatı üzerine Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri yol açma çalışmalarına başlamıştı.
Bu arada, Çorum'a mevsimin ilk karı yağdı.

Haberin Devamı

Çorum ve ilçelerinde 7 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladığı bildirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!