Rize'de çamur evi yuttu: 5 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Rizede çamur evi yuttu: 5 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 10:04

Rize’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yamaçtaki bir evin 2 katı kayan toprak altında kaldı. Yakınlarını kurtarmak için eve gelen Recep Poyraz’ın üzerine taş ve toprak düştü. Evde bulunan dört kişiyi ve ağır yaralanan Recep Poyraz’ı vatandaşlar kurtardı. Yaralı 5 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sabah saatlerinde gelen fotoğraf ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Toprak altında kalan evin oturma odası tamamen toprakla dolduğu görüldü.

Haberin Devamı

RİZE VE TRABZON'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

3 KATLI BÄ°NA TOPRAK ALTINDA KALDI / WEB TV

Kent genelinde saat 19.30 sıralarında başlayan ve giderek şiddetini artıran sağanak yağış, Pehlivantaşı Mahallesi’nde yamaca kurulu olan Muzaffer Poyraz’a ait 3 katlı binanın alttaki iki katının toprak altında kalmasına neden oldu.

Olayın meydana gelmesinin ardından binaya girerek yakınlarını kurtarmak isteyen 50 yaşındaki Recep Poyraz, üzerine taÅŸ ve toprak düşmesi sonucu ağır yaralandı.    Â

VATANDAÅžLAR KURTARDI  Â

Çevreden yetişenler ve olay yerine gelen polisler, önce Recep Poyraz’ı, ardından da toprak altındaki binada mahsur kalan Fatma Poyraz (28) ile kızları 6 yaşındaki Melisa ve 4 yaşındaki Nisa ile amcasının oğlu Gökhan Poyraz’ı (24) yaralı olarak çıkarttı.

Haberin Devamı

Yaralılar olay yerine gelen ambülanslarla Rize 82'nci Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Recep Poyraz’ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Bu arada aralıksız yağan yağmur nedeniyle kent merkezinde bazı işyerleri ile evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Rize Çayeli yolunda da trafik, su birikintisi nedeniyle tek şeritten kontrollü olarak verildi. Yağış bazı köy yollarının kapanmasına, elektrik ve telefon hatlarında da arızalara neden oldu.

MAZGALLAR TIKANDI
       Â
Rize kent merkezinde aniden bastıran yağmur sonucu mazgal delikleri  tıkandı, bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı, araç trafiğinde aksamalar  meydana geldi.

Cami Önü Mahallesi'nde bazı evlerin zemin katlarını su bastı. Rize Belediyesine bağlı ekipler, su biriken cadde ve sokaklarda tahliye çalışmalarına başladı.

Yağmurun, Rize kent merkezinde etkisini kaybettiği ancak Güneysu ve Derepazarı ilçelerinde şiddetli şekilde devam ettiği bildirildi.

TRABZON’DA KARAYOLU KAPANDI

Trabzon'un Of ve Dernekpazarı; Rize'nin kent  merkezi ile Derepazarı, İyidere, Güneysu ve Çayeli ilçesinde akşam saatlerinde  etkili olan yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle Of-Çaykara kara yolu, yapım çalışmaları nedeniyle servis  yolunun kullanıldığı Fındıkoba köyü mevkisinde su basması ve derelerin taşıdığı  çakılların yola birikmesi sonucu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Of Kaymakamı Tuncay Sonel ve Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü  yetkililerinin, polis merkezinde bir araya gelerek, konuyu değerlendirdiği  öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!