'Rıza' Berlin'e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Rıza Berline gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 11:12

Yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun yaptığı 'Rıza' adlı film 8 Şubatta başlayacak 57. Berlin Film Festivali'nde yenilikçi filmlerin yarıştığı “Forum” bölümüne seçildi. Başrollerini Rıza Akın ve Nurcan Eren'in paylaştığı filmin yapımcılığını Tayfun Pirselimoğlu ile İlknur Akanlar üstleniyor.

Haberin Devamı

Pirselimoğlu'nun senaryosunu da yazdığı filmde, görüntü yönetmenliğini Colin Mounier, sanat yönetmenliğini ise Natali Yeres yaptı.

Pirselimoğlu, filminin, 8-18 Şubat tarihleri arasında 57'ncisi yapılacak olan ve Avrupa'nın en önemli festivallerinden biri olarak nitelenen Berlin Film Festivali'nin “Forum” bölümünde yarışacağını söyledi.

Bu yıl 37'nci kez düzenlenen Forum bölümünü, “yenilikçi filmlerin gösterildiği bir bölüm” olarak niteleyen Pirselimoğlu, “Forum'a, yeni bir şey söyleyen farklı filmler kabul ediliyor. 29 ülkeden filmlerin yer alacağı Forum bölümüne bizim filmimiz 'Rıza' da seçildi” diye konuştu.

Filmlerini ödül beklentisiyle çekmediğini kaydeden Pirselimoğlu, “Rıza”nın bahar aylarında Türkiye'de vizyona girmesinin planlandığını ifade etti.
   
BOZULAN KAMYONUN DEĞİŞTİRDİĞİ HAYAT
   
“Rıza” filmi, Adana-İstanbul arasında kamyon şoförlüğü yapan Rıza'nın hikayesini anlatıyor. Hayattaki en değerli varlığı ipotekli kamyonu İstanbul'da bozulan Rıza tamir için para aramaya başlar. Bu arada da kendisi gibi hayattan beklentileri olan farklı çevre ve yaşlardan insanlarla birlikte bir otelde kalır. Hikayeye giren bu kişiler ve kesişen yaşam öyküleriyle zenginleşen film, Rıza'nın bir suça bulaşmasıyla yön değiştirir. Rıza, işlediği suçtan sonra iç dünyasına dönerek, vicdan muhasebesi yapmaya başlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!