Rita ve Katrina Türkiye'de tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Rita ve Katrina Türkiyede tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 11:18

Kuşadası'nda 7-13 Kasım'da yapılacak 10. Avrupa Ekoloji Kongresi'nde, küresel ısınma ve eko sistemin bozulmasıyla arka arkaya yaşanan kasırga, sel ve heyelanlar ele alınacak.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi'nin (EÜ) 50. yılı dolayısıyla Avrupa Ekoloji Federasyonu, Türk Ekoloji Topluluğu ve EÜ Çevre Merkezi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek, 42 ülkeden 400 bilimadamının katılacağı kongrenin bu yılki gündemini, küresel ısınma, atmosfer kirliliği, eko sistemin tahribiyle ortaya çıkan ve dünyanın gündemini oluşturan Rita, Katrina gibi kasırgalar ile sel ve heyelanlar oluşturacak.

Avrupa Ekoloji Federasyonu Başkan Yardımcısı ve EÜ Çevre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem'in başkanlığını yapacağı kongrede, moleküler ekoloji, ekoloji toplumu/küreselleşme, ekolojik etik, biyoçeşitliliğin korunması, peyzaj ekolojisi, kentsel ekoloji, kirlilik ekotoksikojisi ve zirai ilaçlar, adli tıp ekolojisi ve tür ilişkileri, radyasyon ekolojisi ve tundra ekolojisi konuları tartışılacak.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ümit Erdem, yaptığı açıklamada, dünyanın geleceğe yönelik önemli sorunlarla savaşmak durumunda olduğunu belirterek, bunlardan en önemlisinin küresel ısınma olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Erdem, şunları kaydetti:“Dünyamızda başta Amerika olmak üzere kocaman ülkeler, atmosfer kirliliğini önlemede gerekli davranışı gösterememektedir. Atmosferdeki değişmeler yerküreye intikal etmekte, ekolojik denge bozulmakta, eko sistem tahrip olmakta, tsunami, kasırgalar, seller, heyelanlar ve hatta depremler olarak bu yanlışlar insanoğluna geri dönmektedir. Amerika'daki Katrina ve Rita kasırgaları ile Orta Amerika'daki Stan tayfunu, bu olgunun en yakın örnekleridir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!