Rio güzel, İstanbul’un ağlayanı bile bahtiyar

Güncelleme Tarihi:

Rio güzel, İstanbul’un ağlayanı bile bahtiyar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Brezilya ziyaretinin son gününde bu ülkenin en ünlü kenti Rio de Janeiro’yu eşi Hayrünisa Gül ile birlikte gezdi.

Gül çifti, Rio’nun dünyaca ünlü İsa heykelinin bulunduğu Corcavada’da (Kambur tepesi) Brezilyalı Angela Pagung isimli bir kadın ve Bavyeralı bir grup Alman genciyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Corcavada’da kendisini izleyen Türk gazetecilere kahve ve ananas suyu ısmarlayan Bakan Gül’ün kendisine yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

Rio de Janeiro’yu beğendiniz mi? Rio mu güzel İstanbul mu?

GÜL: Rio çok güzel bir şehir. Ama İstanbul ondan da güzel. Yani Rio, İstanbul’dan sonra gördüğüm en güzel kent. Necip Fazıl’ın "Canım İstanbul" şiirinde söylediği gibi "Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar..." Yanlış anlaşılmasın, yani İstanbul’un ağlayanı bile orada olmaktan mutlu. Yalnız şu ilginç: Rio’nun etrafındaki bu ormanı 1880 yılında ağaçları insanlar ekerek yaratmış.

Herkes sizin Rio’da olduğunuzu gösteren değişik fotoğraflar çekmek istiyor...

GÜL: Farkındayım. Bakın aslında şöyle yukarıdan çekip arka planda Rio’nun gözükmesi lazım. (Gül bu sırada oturduğu yerden nasıl fotoğraf çekilmesi gerektiğini tarif ediyor.) Bir çoğunuz bilmez, benim fotoğraf sanatına çok ilgim var. Üniversite yıllarımda fotoğrafçılık kulübü de kurdum.

Geçen hafta Kuzey Kutbu’nun soğuk kentlerinden Astana’daydınız, bu hafta Güney Kutbu’nun sıcaklığını yaşıyorsunuz.

GÜL: Evet öyle oldu. Aya dikkat ettiniz mi. Hilál şeklindeki ay Güney Kutbu’nda olduğumuz için ters gözüküyor. Yani Türk bayrağındaki hilálin tersi. (Gül eline kağıda hilalin nasıl tersten görüldüğünü çiziyor.) İşte böyle sanki ay tersten asılı gibi.

Sambacı vekil


AKP Antalya Milletvekili Fikret Badazlı, İsa heykelinin bulunduğu tepeden inerken, dağ treninde gösteri yapan "Samsa Bombaları" isimli grupla samba yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!