Rıdvan Budak DSP'den ihraç edildi

Güncelleme Tarihi:

Rıdvan Budak DSPden ihraç edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 10, 2002 13:56

DSP Merkez Disiplin Kurulu, İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak'ı partiden ihraç etti.

Haberin Devamı

DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Merkez Disiplin Kurulu'na yaklaşık 15 dakika süren bir savunma verdi. Budak, parti genel merkezinden ayrılırken Disiplin Kurulu`nda yaptığı savunmada ihraç talebinin ``maddi bir delile dayanmadığı ve haksız olduğunu`` ifade ettiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre Budak, savunmasında, DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit imzasıyla Disiplin Kurulu`na sevk edildiğine dair yazıda, gerekçe olarak, 22 Aralık tarihli bir gazetedeki haber ile daha önceki basın açıklamalarının gösterildiğini savundu. Budak, şunları kaydetti:

"Söz konusu haberde tırnak içinde yer alan ifadeler bana aittir, diğer kısımlar ise gazetenin yorumudur. Haberde bana ait olmayan, `hükümetin istifasını istediğim, liderler dahil, Bakanlar Kurulu`nun değiştirilmesini talep ettiğim` şeklindeki ifadeler ihraç talebine gerekçe gösterilmektedir.

Haberin Devamı

Disiplin işlemi başlatılıp basına duyurulmadan önce, bu husus hakkında bilgime başvurulsaydı, işin doğrusunu açıklar, tekzip yoluna da başvururdum.``

"İhraç isteminin parti programına aykırı olduğunu`` savunan Budak, ``Parti programının yasama bölümünde, `Milletvekilinin kişiliğini ve özgürlüğünü korumak ve çalışmasını kolaylaştırmak gerekir. Milletvekilinin kişiliği ve özgürlüğü ile parti disiplininin gerekleri sağlıklı bir denge içinde gözetilmelidir` ifadesi yer almaktadır`` dedi. Yapılan işlemin, bu hükümlerle de aykırılık taşıdığını ileri süren Rıdvan Budak, şunları kaydetti:

"Aslında ihracımın gerekçesi iddia edilenler değildir. Esas gerekçe, parti içi demokrasi talebine tahammülsüzlüktür, gözdağı vermektir.

DSP Meclis Grup seçimlerinin sonuçları, bu kararın alınmasının en önemli nedenlerinden biri olduÄŸu kanısındayım. Ortada bir parti suçu yoktur. Buna raÄŸmen bu haksız iÅŸlem gerçekleÅŸtirilirse, hukuk yoluna baÅŸvuracağımı açıkça ifade ediyorum.``Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!