Rezidansta görkemli davet

Güncelleme Tarihi:

Rezidansta görkemli davet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:00

İsviçre Milli Günü nedeniyle, önceki gün Ankara’daki elçilik rezidansının bahçesinde bir davet verildi. Çok sayıda büyükelçinin katıldığı resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Walter Gyger, "Barış ve insani değerler bir arada yürütülür" dedi.

İsviçre Milli Günü, İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Gyger’in Çankaya’daki rezidansın bahçesinde verdiği davetle kutlandı. Aralarında çok sayıda büyükelçinin de bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı resepsiyonda konuklar, büyükelçi Gyger, Türk eşi Birfen Hanım, elçilik Ataşesi Gregoire Ulrich ve eşi Mika Ulrich tarafından İsviçre’nin milli çalgısı Alphorn eşliğinde karşılandı. Resepsiyonda hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu temsil etti.

Rezidansın çimlerle kaplı bahçesinde gerçekleşen resepsiyon, İsviçreli müzik grubu Alp Pan Duo’nun İsviçre ve Türk milli marşlarını çalmasıyla başladı. Davetin açılış konuşmasını yapan İsviçre Büyükelçisi Walter Gyger, ülkesinin temellerinin 715 yıl önce Uri, Schwyz ve Unterwalden bölgelerinin, kendilerini koruyabilmek için bir araya gelmesiyle atıldığını söyledi. Gyger, İsviçre’nin tarafsızlık ilkesini konu alan konuşmasında, "Barış ve insani değerler bir arada yürütülür" dedi.

İsviçre’nin geleneksel yemek ve içkilerinin sunulduğu resepsiyonda davetliler, sıcak yaz akşamında keyifli dakikalar geçirme fırsatı buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!