Reuters: Hollanda hükümeti burka yasağında anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Reuters: Hollanda hükümeti burka yasağında anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2010 00:00

Hollanda’da iki merkez sağ partisi Perşembe günü burkanın yasaklanması konusunda anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

Partilerin bu kararı almasını sağlayan şey ise, kurmak istedikleri azınlık hükümette yer alacak Müslüman karşıtı Özgürlük Partisi’nin desteğini kazanmak istemeleri.

Alınan kararın ardından, Hollanda’nın Fransa’dan sonra burkayı yasaklayan ikinci ülke olması konusunda büyük bir adım atıldı. Üç parti arasında yapılması düşünülen anlaşma kapsamında göçmenlere karşı önlemler sıkılaştırılacak ve Özgürlük Partisi’nin ırkçı lideri Geert Wilders’a sunulan imtiyaz altında polis sayısı artırılacak.

Bunların karşılığında, Wilders’in partisi yeni hükümetin 18 milyon euroluk bütçe kesintisi planını destekleyecek. Hollanda böylece Avrupa Birliği’nin (AB) 2013 için belirlediği ülke açığı limitine erişmeyi amaçlıyor.  Wilders, Batılı olmayanların göçünü yarıya yarıya kesecek anlaşma üzerinde karar alınmasının ardından, “Hollanda’nın İslamlaşmasını istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hıristiyan Demokrat İttifakı (CDA) lideri Maxime Verhagen’de varılan taslak anlaşmayı destekledi ve “Kabine kadın-erkek, Hıristiyan-Müslüman herkesin özgürlüğünü aynı şartlarda yaşamasını garanti edecektir” dedi. Taslak anlaşmasının hayata geçebilmesi için Pazar günü yapılacak CDA kongresinde onay alması gerekiyor.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor 

DÜNYADA BUGÜN ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!