Restoranlardan ‘20 santim’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Restoranlardan ‘20 santim’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 00:00

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, “Üyemiz olan 250 işletmeyi ve bu işletmeleri her yıl ziyaret eden 15 milyon tüketiciyi, 20 santim ve altında lüfer tüketimi yapmamaları konusunda bilinçlendiriyoruz. Diğer işletmelerin de bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini umuyoruz” dedi.

“İstanbul lüfere hasret kalmasın” kampanyası destekçilerinden TURYİD Başkanı Demirer, herkesin tüketici olduğunu, ancak tüketmenin, bir türün neslini tüketmek anlamına gelmemesi gerektiğini vurguladı.
 Lüferin boyutu küçüldükçe fiyatının arttığını dile getiren Demirer, tezgahtaki lüferin yüzde 80’inin ithal ya da üretim olduğunu, dolayısıyla piyasada lüfer bulmanın imkansıza yaklaştığını kaydetti. TURYİD Başkanı Demirer, her yıl ekim ayının üçüncü cumartesi gününün “İstanbul Lüfer Bayramı” olarak kutlayacaklarını açıkladı. İlk kutlama 15 Ekim Cumartesi günü yapılacak. 20 santimetreden küçük balık satanları “174” numaralı Tarım Bakanlığı Alo Gıda Hattı’na bildirilebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!