Restfest, bu yıl İstanbul'a da uğruyor

Güncelleme Tarihi:

Restfest, bu yıl İstanbula da uğruyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2004 10:28

1996'dan bu yana altı kıtada, otuzu aşkın şehirde gösterdiği yenilikçi filmlerle geleceğe yön veren dijital bir film festivali Restfest, İstanbul'a geliyor. Türkiye’de ilk kez bu yıl 10 ile 12 Aralık tarihlerinde İstanbul Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan festivalin programı kurgu, belgesel ve deneysel kısa filmler, animasyonlar, video klipler, uzun metrajlı filmler ve çeşitli yönetmenlerin kariyer retrospektiflerinden oluşuyor.

Haberin Devamı

Dünyayı turlayan ilk film festivali olma özelliğini taşıyan Restfest'in kuruluş amacı öncelikle dijital teknolojileri kullanan bağımsız sinemacı ve sanatçıları desteklemek, yeni yeteneklere esin kaynağı olmak. Festival aynı zamanda seslendiği genç ve dinamik seyirci kitlesini sinemanın değişen dili ve yeni hikaye anlatım biçimleri konusunda fikir sahibi yapmayı hedefliyor. Bu nedenle film gösterimi yanında atölyeler, seminerler, paneller, teknoloji sunumları ve partiler düzenliyor.

Restfest 2004’ün Retrospektif  bölümünün konuklarından biri Radiohead’in “Street Spin” ve Unkle'ın “Rabbit In Your Headlights” video klipleriyle Levi’s ve Guiness’in ödüllü reklam filmlerine imzasını atmış İngiliz yönetmen Jonathan Glazer.

Bu bölümün diğer konuğuysa Björk, White Stripes ve Chemical Brothers gibi sanatçılara çektiği ‘dahiyane’ video klipleriyle ve ödüllü reklam filmleriyle dünyanın en iyi görsel yaratıcılarından biri addedilen Fransız yönetmen Michel Gondry.

Haberin Devamı

Glazer’ın Nicole Kidman’lı “Birth” ü ve Gondry’nin Jim Carrey’li “Eternal Sunshine of The Spotless Mind”ı önümüzdeki sezon Türkiye’de oynayacak uzun metrajlı filmler arasında.

Restfest'in Elektronik Sinema (Cinema Electronica)  programında yılın en iyi video klipleri sergilenecek ve yeni stiller tanıtılacak.

www.resfest.com.tr
Yeni Melek Gösteri Merkezi
Gazeteci Erol Dernek Sk. N.13
Beyoğlu
www.yenimelek.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!