Resmi araçla 25 mermi sıktılar

Güncelleme Tarihi:

Resmi araçla 25 mermi sıktılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 00:00

Büyükşehir ile Keçiören belediyeleri arasındaki gerginlikte silahlar konuştu. Gökçek, "Devlete ait bir kamu binasına Keçiören Belediyesi’ne ait araçlarla gelip, 25 kurşun atmışlardır. Bunlar silahlı bir çetedir. Keçiören Belediye Başkanı’nın bu çete ile ilişkisi olup olmadığını yargı belirleyecektir" dedi.

ANKARA’da AKP’li Büyükşehir ile Keçiören Belediyeleri arasında yerel seçimlerden bu yana tırmanan kavgada silahlar konuştu. Keçiören Belediyesi’nin parkındaki tabelalarının sökülmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, kurşun yağmuruna tutuldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bunlar silahlı bir çetedir. Keçiören Belediye Başkanının bu çete ile ilişkisi olup olmadığını yargı belirleyecektir. Ancak benim için olayın bir çete organizasyonu olduğu açıktır" değerlendirmesinde bulundu. Gökçek, aynı partiye mensup olmalarına rağmen Turgut Altınok’la aralarında iki seneye varan kopukluğun kendisi açısından giderilmeyecek noktada olduğunu vurguladı.
/images/100/0x0/55ea6fddf018fbb8f87fdb04


"Çevre Koruma Daire Başkanlığı’na Keçiören Belediyesine ait araçlarla gelip tarayarak ayrılmışlar. Polis olay yerinde 25 mermi çekirdeği buldu" diyen Gökçek, dün Baykal ile görüşmeden sonra yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı:

"Fatih Sultan Mehmet Parkı, benim Keçiören Belediye Başkanlığım döneminde Turgut Özal adıyla hizmete açılmıştı. Daha sonra parkın adı değiştirilerek Turgut Altınok döneminde Fatih Sultan Mehmet Parkı adını aldı. O parkla ilgili olarak yeni bir düzenleme kararı almamızın hemen ardından Keçiören Belediyesi, parkta büyük bir çalışma başlattı. Biz de mahkeme kararı ile parkın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu kayda geçirdik. Ardından da parkta Keçiören tabelasını sökerek Büyükşehir Belediyesi tabelasını koyduk."

NASIL OLDU?

Keçiören Belediyesi’nin Etlik’teki Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda başlattığı inşaatın tabelaları geçen pazar gecesi saat 02.30’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar tarafından tahrip edildi. İkinci tabelanın iş makinesine yüklenip götürülmesi sırasında parka gelen Keçiören Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü görevlileri müdahale ederek tabelayı kıranlar hakkında şikayetçi oldu. Keçiören Belediyesi tabelalarının sökülmesinden sonra Büyükşehir Çevre Koruma Daire Başkanlığı kurşun yağmuruna tutuldu. Pazartesi gecesi gelen kimliği belirsiz 25 kişilik grup, dördü resmi plakalı olan beş araçtan inerek, "O parktan elinizi çekin" diye bağırarak, binaya kurşun yağdırdılar. CHP konuyu Meclis’e taşıdı.

Kurşun sıkmadık

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok dün yaptığı açıklamada olayı "komplo" olarak nitelerken, belediyesinin kurşunlama olayıyla uzaktan yakından ilişkisi olmadığını savundu. AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını söylerken, AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, "Tam olarak ne olduğunu anlamadan yorum yapmak istemiyorum. Arkadaşlardan duyduğum, bir park meselesinden sıkıntı olmuş" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!