Rembrandt şerefine

Güncelleme Tarihi:

Rembrandt şerefine
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 00:00

FLEMENK Altın Çağı’nı en iyi yansıtan müze olarak kabul edilen Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Rijksmuseum Müzesi, on yıl süren restorasyon sonrası dün muhteşem bir törenle yeniden açıldı.

Haberin Devamı

Jan Steen, Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn gibi Hollandalı ressamların eserlerinin bulunduğu ulusal müzenin açılışına yakında tahttan çekilmeye hazırlanan 75 yaşındaki Hollanda Kraliçesi Beatrix de katıldı. Hollanda’nın milli rengi olan turuncu renkteki havai fişek gösterisini izleyen Kraliçe, daha sona altın anahtarla müzenin sembolik kilidini açtı, müzenin direktörü Wim Pijbes ile tura çıktı.

800 yıllık Flemenk tarihini konu olan 8 bin obje, yaklaşık 80 salonda ziyaretçiyle buluşuyor. Galeriler arasında yaklaşık 1.5 km’lik bir yürüyüşle Ortaçağ’dan 20’nci yüzyılın ilk yarısında yaşamış olan Hollandalı ressam Mondrian’a kadar zaman yolculuğuna çıkmak mümkün.

Bilgi notu: 1885’te  açılan müzenin, beş yıl sürmesi beklenen restorasyon çalışması on yılı buldu ve yaklaşık 375 milyon Euro harcandı. Müzenin harap olmuş galeri ve süsleri orijinaline sadık kalınarak yenilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!