Rektörden polis açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Rektörden polis açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 17:24

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü açıklamasında, dün öğrencilerin yaptığı gösteride, Rektör Prof.Dr. Alper Akınoğlu’nun polisin müdahalesini istemediği belirtilerek, “Rektörlük makamının talebi olmadığı halde Rektörlük önünde polis bariyeri kurulmuş ve öğrencilerin tepkileri adeta hazırlanmıştır” denildi.

Haberin Devamı



ÇÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, kampus içinde bir bölgede bazı öğrencilerin öncülüğünde toplanan öğrenci grubunun, çeşitli gerekçelerle slogan atıp, izinsiz yürüyüş yapmaya başladığı belirtildi. Polisin bölgeye gelmesiyle basit bir yürüyüşün büyüdüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Adana Emniyet Müdürlüğü yetkili amirlerinin bölgeye gelmesi ile birlikte, basit bir yürüyüş büyümüş ve Rektörlük makamı önüne kadar taşınmıştır. Rektörlük makamının hiç talebi olmadığı halde rektörlük önünde polis bariyeri kurulmuş ve öğrencilerin tepkileri adeta hazırlanmıştır. Daha sonra ise basın yayın organlarına yansıdığı gibi yetkili Emniyet Amiri kendisini iyi gösterme davranışı ve çabası içerisine girmiştir. Sonuç olarak, güvenlik kuvvetlerinin üniversiteye gelmesi ile basit bir gösteri ve kendini ifade etme özgürlüğü olarak kalabilecek bir öğrenci harekatı büyümüştür. Rektörlüğün talebi ise güvenlik kuvvetlerinin üniversiteyi terk etmesi şeklinde olmuştur.”

Olayla ilgili çekilen görüntülerde, polisleri yönlendiren bir amirin öğrencilere “Dağılmazsanız Rektörlük izini ile müdahale edeceğiz” sözleri de yer almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!