Rektör odasında "İstifa böyle yazılır" diyaloğu

Güncelleme Tarihi:

Rektör odasında İstifa böyle yazılır diyaloğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 19:08

AKDENİZ Üniversitesi'nin dünya rekorları kıran Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Müdürü Prof.Dr. Alper Demirbaş, görevinden istifa etti. Demirbaş, istifasını isteyen yeni Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'ye hayatında hiç istifa dilekçesini yazmadığını söyledi. Bunun üzerine Rektör Kurtcephe, Prof. Dr. Demirbaş'a kağıt ve kalem uzatıp, “İstifa böyle yazılır hocam” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, seçimlerde en fazla oyu almasına ve YÖK tarafından Köşk'e sunulan listede ilk sırada gösterilmesine karşı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rektörlük görevine ikinci sıradaki Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi atamıştı. Bu atamanın ardından üniversitenin çeşitli bölümlerinde istifalar gelmeye başladı. Önce Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Sadık Çakmakçı ile Prof.Dr. Mehmet Aktekin istifa etti. Ardından Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oktay Eray ile yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Cahit Kaçar, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Türkay, Yrd. Doç. Dr. Levent Dönmez ve Yrd. Doç. Dr. Dilara İnan Özcan istifalarını sundu.

EN BÜYÜK DEPREM

En büyük deprem ise önceki gün Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde oldu. Merkez Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş ve yönetimde bulunan Doç. Dr. Okan Erdoğan, Doç. Dr. Zeki Ertuğ ve Doç. Dr. Murat Tuncer istifa etti.

Bu istifanın perde arkasında ise ilginç bir diyalog ortaya çıktı. Yeni atanan Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'nin makam odasına giren Prof. Dr. Demirbaş, “Kendi ekibinizi seçmek isteyebilirsiniz. Bizimle çalışmayı isteyip istemediğinizi öğrenebilir miyiz?” dedi.

Kendi ekibiyle çalışmak istediğini belirten Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, Prof. Dr. Demirbaş ve merkez yönetiminin istifasını istediğini söyledi. Hayatında hiç istifa etmediğini ve istifa dilekçesinin bile nasıl yazılacağını bilmediğini söyleyen Prof.Dr. Alper Demirbaş, istifasını sunacağını kaydetti. Zaman kaybetmeyen Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, çekmecesinden çıkardığı beyaz kağıdı Prof.Dr. Demirbaş'a uzattı ve “Ben sana yazdırayım” dedi. İstifa dilekçesini Rektör'ün sözleriyle yazan Prof.Dr. Demirbaş, imzalayıp verdi.

BU EKİP, DÜNYA REKORU KIRMIŞTI

Türkiye'nin organ naklinde en önemli merkezlerinden olan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nü bırakan Prof. Dr. Demirbaş, yeni rektörün kendi istediği kadroyu oluşturmasına zemin oluşturmak için istifa ettiğini açıkladı. Prof. Dr. Demirtaş, sadece müdürlük görevinden istifa ettiğini, hekimlik görevine ise devam edeceğini söyledi.

Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin müdürlüğü döneminde ilklere imza attığını ve 306 böbrek nakliyle geçen yıl dünya rekoru kırdıklarını hatırlatan Prof. Dr. Demirbaş, “Müdürlük görevimden istifa ettim. Ama doktor olarak buradaki görevime devam edeceğim. Umarım merkez müdürlüğüne yeni gelecek ekiple de üniversite başarılarına devam eder” diye konuştu.

Görevde bulunduğu sürede özellikle İstanbul'daki hemen hemen tüm hastanelerden teklif aldıklarını belirten Prof. Dr. Alper Demirbaş, şunları söyledi:
“İki hafta kafamı dinleyip ne yapacağıma karar vereceğim. Teklifler her zaman vardı ama değerlendirmedik. Ama bundan sonra bakacağız. Döndükten sonraki çalışma durumumuz ne olacak kestiremiyorum. Ancak ameliyat yapmamız eski sistemden farklı olursa, organ nakli ameliyatlarına girmemize izin verilmemesi durumunda teklifleri değerlendireceğiz. Çünkü bizi bekleyen çok fazla hasta var. O yüzden mutlaka ameliyat yapmamız lazım.”

Geçen yıl 306 böbrek nakli ameliyatıyla dünya birincisi olan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yıl sonuna kadar 400'ün üzerinde böbrek nakli yapılması bekleniyordu. Merkezde haziran ayının sonuna kadar 211 nakil yapıldığı bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!