Rektör Aşkın göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Rektör Aşkın göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 11:59

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, “Bugün aydınlık bir gün, umarım 2006 hep bugün gibi olur, çektiğimiz sıkıntılar geride kalır” dedi.

Haberin Devamı

Sabah evinde doktor kontrolünden geçen Rektör Prof. Dr. Aşkın, makam aracıyla rektörlük binasına geldi. Burada üniversite personeli tarafından alkışlarla karşılanan Rektör Aşkın, çekilen sıkıntıları geride bıraktığını, görevine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Kuş gribi ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığını belirten Rektör Aşkın, “Türkiye için önemli. Gerekli tedbirleri başlangıçtan beri aldık. Bundan sonra da bu tedbirler alınacak. Yapabileceklerimizi yaptık” dedi.

 

Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan soruşturmada 14 Ekim 2005 günü tutuklanan ve 29 Aralık 2005 günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, tedavisi nedeniyle 3 Ocak gününe kadar hastanede kaldı. Tutuklu kaldığı 76 günün 30 gününü cezaevinde geçiren Rektör Yücel Aşkın, hastaneden çıktıktan sonra iki gün evinde dinlendi.

 

Haberin Devamı

“2006 HEP AYDINLIK OLSUN”

 

Rektör Aşkın, bu sabah YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin ve bir hemşire tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra makam otomobiline binen Prof. Dr. Aşkın, rektörlük binasına geldi. Burada Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Doğu ile üniversite personeli Rektör Aşkın’ı alkışlarla karşıladı.

 

Daha sonra üniversite senatosuna gelen Rektör Aşkın, burada personeli ile toplantı düzenledi. Prof Dr. Aşkın, yaptığı açıklamada zor ve sıkıntılı günlerinde kendisine destek olanlara teşekkür etti. Görevine kaldığını yerden başlayacağını belirten Rektör Aşkın, şöyle konuştu:

 

“Bana karşı gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. Bugün aydınlık bir gün. Umarım 2006 yılı hep bugün gibi olur. Çektiğimiz sıkıntılar geride kalır. Zor günlerimde bana destek veren ilgi gösteren herkese teşekkür ederim. Buradaki personelimiz, öğrencilerimiz dışında, çeşitli mesajlarla destek olan halkımıza, tanıdıklarımıza, Üniversitelerarası Kurul üyelerine, rektör dostlarımıza YÖK mensuplarımıza, hastanede gerekli ihtimamı gösteren tüm doktorlarıma, sağlık personeline teşekkür borçluyum. Bugün kaldığımız yerden çalışmalarımıza aynı heyecanla başlayacağız.

 

Haberin Devamı

Yönetici arkadaşlarımdan üniversitedeki gelişmeler hakkında bilgi isteyeceğim. Yeni biten hizmete giren inşaatları, laboratuvarları görmek istiyorum. Ayrıca cezaevine hem yeni yıl, hem bayram tebriki için uğramak istiyorum. Oradayken gerek cezaevi savcısı gerek müdüriyet makamı, infaz ve koruma memurları, tutuklu ve hükümlüler bana çok yakın davrandı. Gerekli desteği verdiler. Onlara hem teşekkür etmek, hem de bayramlarını kutlamak istiyorum. Bayram vesilesiyle kısa bir süreyle Ankara’ya gidip dinlenmek istiyorum. Bayramdan sonra işlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çok mutluyum. Sevdiğim işe başlamaktan memnunum. Çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Bu tür durumlarda toplum olarak kamplaşmak yerine, bunu bir fırsat bilip çeşitli sorunları uygar bir şekilde tartışabilirsek, bu tür krizlerin sonunda olumlu bir takım sonuçlar elde edilebilir. Cumhuriyet için, demokrasi için, insan hakları için, bunu bir fırsat olarak değerlendirmek lazım. Belki olumsuz yanları oldu. Çok farklı değerlendirmeler yapıldı. Bunlardan olumlu bir şeyler çıkarmak lazım.”

 

Haberin Devamı

KUŞ GRİBİ ÖNLEMLERİ

 

Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde görülen ve Van’da hastanede iki kişinin ölümüne neden kuş gibine de değinen Prof. Dr. Aşkın, “Zaten baştan beri başhekim ve bölümdeki ilgili doktor da gerekli açıklamaları yaptı. Kuş gribini duyduğumuz andan itibaren gerekli tedbirleri aldık. Bundan sonra da kuşkusuz mutlaka alınacak. Yapabileceklerimizi yaptık. Bu Türkiye açısından önemli, biz de üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

 

Rektör Aşkın, toplanın bitimiyle makam odasına geçerek çalışmalarına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!