Reina’da bayıldı, Conrad Otel’de ayıldı

Güncelleme Tarihi:

Reina’da bayıldı, Conrad Otel’de ayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 11:11

Suudi Arabistan’da yaşayan ve petrol şirketi sahibi olan bir işadamının eşi olduğunu söyleyen 34 yaşındaki Kawther Al Sharid, Bayram tatili için 10 Ekim’de uçakla Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Önce İstanbul’un tarihi mekanlarını gezen Sharid, Ağustos’ta Türkiye’ye gelince tanıştığı ve kendisini işadamı olarak tanıtan Fethi bir Türk’le buluştu. Genç kadının iddiasına göre, iki arkadaş Arnavutköy’deki bir restorana balık yemeye gitti. Saatler gece yarısını gösterirken Al Sharid, arkadaşı Fethi’yle birlikte İstanbul’un gözde eğlence mekanı Reina’ya geçti. Kawther Al Sharid’in özel şoförü de Reina’nın önünde beklemeye başladı.

İkinci kadeh bayılttı
Eğlenip gecenin tadını çıkaran iki arkadaş daha sonra bara geçti. Fethi isimli arkadaşı da, aldığı içeceklerden birisini Sharid’e verdi. Birinci kadehten sonra hafifçe sersemleyen Sharid, arkadaşının verdiği ikinci kadehi de içtikten sonra fenalaştı.

Arkadaşı kayboldu
Bu sırada Sharid’in yanında bulunan Fethi isimli arkadaşı esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Bayılan genç kadına, o sırada mekanda bulunan bir avukat yardım etti. İsmi açıklanmayan Amerikalı avukat, genç kadını taksiyle önce Şişli Etfal Hastanesi’ne götürdü. Burada verilen ilaçların etkisiyle kendine gelen kadın, otelini söyleyince avukat Al Sharid’i Conrad Otel’e götürdü. Tüm bunlar yaşanırken Sharid’in özel şoförü, saat 04.00’e kadar bekledi ancak Suudi kadının Reina’-dan çıkmamasından şüphelenerek otele gitti. Otel görevlileri, genç kadının birkaç dakika önce yanındaki bir kişiyle otele geldiğini söyleyince şoförü de patronu otelde diye rahatladı.

Haberin Devamı

Bir şey hatırlamıyorum
Gözlerini sabaha karşı 04.30 sıralarında otel odasında açan Al Sharid, hiç birşeyi hatırlamadığını söyledi. Genç kadın, pasaportunun, cep telefonunun, 3 bin dolarının ve kredi kartlarının kaybolduğunu da belirtince Arnavutköy Polis Merkezi’ne götürülerek ifadesi alındı. Şeyhin karısı Al Sharid, “İkinci kadehi içince bir anda gözlerim karardı. Ne olduğunu anlamadım. Hiç birşey hatırlamıyorum, Otel odasında gözlerimi açtığımda, para, pasaport, cep telefonu ve kredi kartlarımın yanımda olmadığını gördüm. Otel görevlilerinden yardım istedim” dedi. Genç kadın, parasının ve değerli eşyalarının alındığını belirterek kendini soyan kişinin bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

Avukat: Yardım ettim
Esrarengiz olayla ilgili soruşturma başlatan polis, genç kadına yardımcı olan İran asıllı Amerikalı avukatın da ifadesini aldı. Amerikalı avukatın, “Reina’da eğlenirken Sharid’in bayıldığını görünce kendisine yardımcı olmak için taksi çağırdım. Baktım kendisinde değildi. Taksiyle önce Şişli Etfal Hastanesi’ne götürdüm. Kendinden geçmişti. Doktorlar muayene etti ve bir iğne yapıp gönderdi. Ben de biraz kendisine gelen genç kadından kaldığı otelin adresini öğrendim. Otele gelip kendisini yürüyerek odasına çıkardım. Aşağıya inerken özel şoförüyle karşılaştım.” diye ifade verdiği öğrenildi.

Esrarengiz olayı soruşturan polisin, genç kadının ifadesini çelişkili bulduğu öğrenildi. Polis, içeceğine uyuşturucu madde atıldığı sanılan kadından alınan kan ve idrar örneklerinin de incelenerek uyutulup uyutulmadığını araştıracak. Polis, Fethi adındaki kişinin yakalanması için de araştırmalara başladı.

Haberin Devamı

Zeki Yamani’nin akrabası
Gizemli tavırları ile dikkat çeken genç kadının birkaç yıl önce Çırağan Sarayı’nda Binbir Gece masallarını andıran bir düğünle kızını evlendiren Suudi Arabistan’ın eski petrol bakanı Zeki Yamani’nin de akrabası olduğu iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!