Rehn: Türkiye'de laiklik ve demokrasi güçlendirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Rehn: Türkiyede laiklik ve demokrasi güçlendirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 20:01

Avrupa Komisyonu üyesi Olli Rehn, AP Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Türkiye’de laiklik ve demokrasi güçlenmelidir. Türkiye, modern ve açık bir topluma dönüşmektedir, bu geçişte de demokrasi ve laiklik temel şartlardır” mesajını verdi.

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Komisyon’un görevinin Türkiye’deki gelişmeleri demokrasi ve laiklik çerçevesinde değerlendirmek olduğunu belirterek “Türkiye’de laiklik ve demokrasi güçlenmelidir” dedi.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Türkiye raporu görüşmeleri sırasında konuşan Rehn, “Türkiye’de laiklik ve demokrasi güçlenmelidir. Türkiye, modern ve açık bir topluma dönüşmektedir, bu geçişte de demokrasi ve laiklik temel şartlardır” mesajını verdi.

ABHaber’e göre Rehn, Komisyon’un görevinin de Türkiye’deki gelişmeleri demokrasi ve laiklik çerçevesinde değerlendirmek olduğunu belirterek “Bu sebeple Komisyon’un Türkiye’ye yaptığı eleştiriler yanlış anlaşılmamalıdır” şeklinde konuştu.

AKP hakkındaki kapatma davasına da değinen Rehn, ”Anayasa Mahkemesi Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu’nun ilkelerine uygun karar almasını bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!