Rehabilitasyon Merkezi: İddialar doğru değil

Güncelleme Tarihi:

Rehabilitasyon Merkezi: İddialar doğru değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2008 14:43

İngiltere tahtının 4'üncü sıradaki veliahtı Prens Andrew'un eski eşi Sarah Ferguson'un, siyah peruk takıp başını örterek gizlice gezdiği Zeytinburnu'ndaki rehabilitasyon merkezinde sessizlik hakim.

Haberin Devamı

Zeytinburnu Zihinsel Özürlü Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Burak Karasu ünitesinin karşısında bulunan ilköğretim okulunun öğrencileri zaman zaman güvenlik görevlilerinin zihinsel engelli çocuklara tokat attığını iddia ediyorlar. Merkezin bahçesinde hiç bir çocuğun bulunmaması dikkat çekerken kameralardan rahatsız olan merkezin müdürü ise açıklama yaptı.

 

"ÇOCUKLAR RAHATSIZ OLUYOR"

 

Gazetecilere izin alıp çekim yapmaları gerektğini söyleyen merkezin müdürü Mehmet Kırdemir, gazetelerde çıkan haberlerin doğru olmadığını söyleyerek, "İl Müdürlüğü'nden gereken izni alın gelin; biz her tarafı gezdiririz" diye konuştu. "O görüntülerin hiç birisi bizden değil" diyen müdür Mehmet Kırdemir'e göre, haberde adı geçen kurum olmalarına rağmen Zeytinburnu'ndaki merkezde böyle bir olay yaşanmamış. Merkezin Müdürü Kırdemir, çocukların sabah saatlerinde bahçede olduğunu ancak basın mensupları gelince içeri sokuldukları şeklindeki soruya ise "Herşeyimiz yanlış yorumlanıyor" dedi.

 

Haberin Devamı

ESNAFA GÖRE KÖTÜ MUAMELE YOK

 

Rehabilitasyon merkezinin karşısında bulunan esnaflar ise öğretmenleriyle zaman zaman dışarı çıkan zihinsel engelli öğrencilerin alışveriş yapmaya geldiklerini, ancak herhangi bir kötü muamele görmediklerini söylüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!