Refah'tan Kanal 7'ye yardım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Refahtan Kanal 7ye yardım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'nin geçen 21 Eylül'de Diyarbakır Genişletilmiş İl Divan toplantısında yapılan konuşmaları içeren video kaset, RP'li belediyelerin Kanal 7'ye para aktarmasının bir parti politikası olduğunu kanıtlıyor. RP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Emin Can, belediye başkanlarıyla Kanal 7 için çok verimli bir toplantı yaptıklarını, Bağlar Belediye Başkanı Ahmet Yağmur'un 1 milyar lira verdiğini, kendilerinin de taahhütte bulunduklarını belirterek, toplantıya katılanların yardım yapmalarını istedi.

Toplantıya katılan Refahyol'un Devlet Bakanı ve RP Diyarbakır Milletvekili Sacit Günbey de, Kanal 7'nin Diyarbakır'da izlenememesinin bir ayıp olduğunu belirterek, ‘‘Bizler de sizler de üzerimize düşeni yaparak bu yanlışı gidereceğiz’’ dedi. Konuşmasında, ‘‘Kanal 7 dışındaki TV kanallarında stres var’’ diyen İl Başkanı Can, Kanal 7'nin izlenmesi için özellikle belediye başkanlarının yardım etmesini istedi.

Bu arada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı RP'li Halil Ürün, Kanal 7'ye her ay 750 milyon lira aktardığı haberini yalanladı, ‘‘Suçlandığımız programı mahkemeye vereceğiz’’ dedi. Ürün, ‘‘Söz Fato'da’’ programına ateş püskürdü, ‘‘Gerek Konya Büyükşehir ve gerekse RP'li 3 merkez ilçe belediyesi olarak, Kanal 7'ye bir kuruş bile vermedik. İddia tamamen ve külliyen yalandır’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!