'Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı' Meclis'e taşındı

Güncelleme Tarihi:

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Meclise taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 14:47

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Esenboğa yoluna “Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı” adı verilmesine ilişkin, “İsminizin stada, kavşağa, bulvara, caddeye, köprüye ve benzeri yerlere verilmesini uygun buluyor musunuz? diye sordu.

Haberin Devamı

Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, belediye başkanlığı yaptığı günden itibaren kaç yere “Recep Tayyip Erdoğan” adı verildiğinin açıklanmasını istedi. Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“İsminizin stada, kavşağa, bulvara, caddeye, köprüye ve benzeri yerlere verilmesini uygun buluyor musunuz? Kamuoyunda Ankara Esenboğa Havaalanının yenilenen ünitelerinden birine Atatürk'ün silah arkadaşı, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından 2. Cumhurbaşkanımız ve Kurtuluş Savaşı gazisi İsmet İnönü'nün adının verilmesi konusunda ciddi bir beklenti bulunmaktadır. Bu konuda sizin düşünceniz nedir? Bu yönde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

Berhan Şimşek, diğer bir önergesinde ise İstanbul'da bulunan Kızılaya ait Altıntepe, Adatepe ve Atifet Duhani tıp merkezlerinin SSK ve Bağ-Kur ile anlaşma yapamadıkları ve kar etmedikleri gerekçesiyle kiraya verilmelerinin söz konusu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Şimşek, bu sağlık merkezlerinin zarar etmemelerine ve sosyal güvenlik kuruluşları ile anlaşmaları konusunda giderilemez sorunları olmamasına rağmen neden özel sektöre kiralanmak istendiğini sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!